Cisco, EMC i VMware, unides per a promoure la filosofia del cloud computing en el món empresarial

Compartir

Les tres companyies signen una aliança sense precedents per oferir als clients comuns un punt de contacte únic. Cisco i EMC creen una joint venture per a recolzar l’adopció de tecnologies virtualitzades.

Nota de premsa – Cisco i EMC, juntament amb VMware, han anunciat l’aliança Virtual Computing Environment, una col·laboració sense precedents de tres de les empreses líders de la indústria informàtica. L’objectiu d’aquesta aliança és ajudar les organitzacions a accelerar la seva capacitat per a incrementar l’agilitat dels negocis gràcies a una flexibilitat més gran de la infraestructura tecnològica i a la reducció de despeses informàtiques, energètiques i immobiliàries, a través de la virtualització del centre de dades i de la transició a infraestructures de núvol privat.

Cisco, EMC i VMware han treballat conjuntament durant el darrer any en una visió compartida per al futur de les infraestructures tecnològiques empresarials –la informàtica de núvol privat–. Un núvol privat és una infraestructura virtual, controlada de manera segura i per a una única organització. Pot ser gestionada tant per l’organització com per una tercera part i pot estar ubicada dins o fora de les seves instal·lacions o en una combinació d’ambdós. La informàtica en núvol privat proporciona el control i la seguretat dels centres de dades actuals amb l’agilitat necessària per a millorar la innovació comercial i reduir les despeses de manera substancial.

Les despeses mundials en serveis i infraestructures de tecnologia de centres de dades superen els 350.000 milions de dòlars anuals, segons les estimacions de McKinsey and Company, repartits al 50% en despeses de capital (productes) i despeses de funcionament (serveis i mà d’obra). D’altra banda, s’estima que un 70% o més d’aquestes despeses s’empraran per a mantenir les infraestructures actuals, deixant un 30% o menys per a noves iniciatives i aplicacions tecnològiques que puguin proporcionar diferenciació clau per als negocis. Així mateix, s’estima que abans del 2015 aproximadament 85.000 milions de dòlars, o el 20% d’aquest mercat total, puguin controlar-se a través de la virtualització de centres de dades i la tecnologia de núvol privat.

L’aliança Virtual Computing Environment ofereix a les organitzacions de totes les mides una solució cap a la transformació dels centres de dades, amb una rendibilitat cada cop més gran que garanteix reduccions importants tant en despeses de capital com de funcionament. Com a resultat, les organitzacions ja no hauran de triar entre les millors tecnologies i la responsabilitat integral del proveïdor.

Amb la presentació dels Paquets d’Infraestructura Vblock®, l’aliança Virtual Computing Environment oferirà als clients una solució per a la modernització i optimització de les estratègies tecnològiques al voltant dels núvols privats. Els Paquets d’Infraestructura Vblock estan totalment integrats, avaluats i a punt per ser usats, a més de preparats per a potenciar les propostes que combinen les millors tecnologies de virtualització, xarxes, processos, emmagatzemament, seguretat i gestió de Cisco, EMC i VMware, sota la responsabilitat d’un proveïdor integral únic.

L’aliança de les tres companyies augmentarà l’adopció per part del client dels sistemes Vblock, facilitant una comunitat global d’integradors de sistema, operadores, socis de canal i proveïdors de programari independents. Així mateix, l’aliança ha establert una sèrie de prevendes unificades, serveis professionals i capacitats de suport per a facilitar el compromís amb el client.

Al mateix temps que presenten la seva aliança Virtual Computing Environment, Cisco i EMC també anuncien Acadia, una societat conjunta l’objectiu de la qual és agilitzar el desenvolupament d’infraestructures de núvol privat per part del client, gràcies a una capacitació integral de proveïdors de serveis i grans clients corporatius. El model únic d’Acadia de "construeix, opera, transfereix" per a oferir l’arquitectura Vblock, incloent-hi a persones, processos i tecnologia, proporcionarà als clients elecció, flexibilitat i avantatges de costos superiors, al mateix temps que busquen virtualitzar les seves infraestructures i evolucionar a entorns de núvol privat. A més de Cisco i EMC com a principals inversors, l’expansió de les capacitats d’Acadia en el 2010 ha estat finançada també per inversions de VMware i Intel. Atés que l’arquitectura Vblock depèn en gran mesura dels processadors Intel Xeon® i d’altres tecnologies de centres de dades d’Intel, el fabricant s’afegirà a Acadia com a inversor minoritari per tal de facilitar i agilitzar l’adopció per part del client de la tecnologia Intel d’última generació per a servidors, emmagatzemament i xarxes.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)