Cisco podria anunciar oficialment la seva entrada en el sector servidors el dilluns vinent

Compartir

Es farà probablement de la mà de VMware per a proporcionar als clients corporatius solucions adaptades al cloud computing per a datacenters.

Redacció – El vinent dilluns dia 16, Cisco Systems podria oficialitzar el que ja és des de fa algun temps del domini públic: la seva entrada en el sector dels servidors corporatius. La multinacional nord-americana ha convocat un acte per a la premsa segons informa l’agència Reuters.

El principal motiu d’aquesta roda de premsa seria, segons ha informat Cisco, explicar la nova estratègia en el terreny dels datacenters (centres de procés de dades), un motiu excel·lent per disparar la rumorologia.

Segons tots els indicis i tal i com apunta l’agència Reuters, l’entrada de Cisco en el món dels servidors es farà de la mà de VMware, amb una solució centrada en la virtualització.

Amb el creixement de la modalitat SaaS (Software as a Service, el programari com a servei) que ha portat aparellada l’explosió del cloud computing, Cisco ha vist un nínxol de mercat que augmentarà en els propers mesos/anys, el dels centres de processos de dades (datacenters) corporatius, en el qual hi juguen unes poques empreses globals (IBM, HP, Dell, Fujitsu-Siemens) i en el que hi haurà prou espai per a tots.

Cisco jugarà la carta de la seva imatge de marca, una de les més valorades en l’àmbit tecnològic, per a guanyar clients. Tot i això, la jugada podria resultar-li contraproduent en un cert sentit a aquesta poderosa companyia, ja que l’enfrontarà directament a empreses amb les quals fins ara mantenia unes fluides relacions comercials en no entrar els seus productes en competència directa.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina