Cisco revoluciona els centres de dades amb el llan

Compartir

La companyia obre les portes al Data Center 3.0 amb dues plataformes d’última generació per a centres de dades de missió crítica que empren la virtualització.


Agències – Amb l’objectiu de marcar l’evolució del concepte de Data Center, Cisco ha anunciat la seva estratègia de transformació dels Centres de Dades –Data Center 3.0- en entorns virtualitzats amb accés als continguts allotjats en qualsevol dispositiu des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Per donar forma a aquesta estratègia, Cisco ha presentat dues plataformes de commutació per a centres de dades: les sèries Nexus 7000 i 5000, que tenen com a objectiu ajudar als clients a aprofitar-se dels avantatges que els ofereixen els centres de dades d’última generació. A mesura que es produeix la transició dels centres de dades cap a un model més enfocat als serveis, la xarxa juga un paper fonamental en l’orquestració virtual dels recursos tecnològics. Les sèries Nexus 7000 i 5000 de Cisco han estat dissenyades pensant en aquest tipus d’entorns i ofereixen la infraestructura necessària per a desenvolupar el model Data Center 3.0 de Cisco.

Nexus 7000: plataforma modular de fins a 15 terabites per segon

La sèrie Nexus 7000 representa la integració entre les xarxes LAN i SAN, i funciona de manera consistent amb la família de commutadors Catalyst, que seguirà sent el motor clau per als centres de dades els propers anys. Nexus 7000 ofereix una gestió altament intuïtiva dels centres de dades i més facilitats en el desplegament d’aplicacions.

L’anunci realitzat per Cisco inclou una nova plataforma de centre de dades amb innovacions tant en maquinari com en programari, entre les quals destaquen:

– Cisco Nexus 7000, el vaixell insígnia en plataformes de commutació de centres de dades que combina Ethernet, IP i possibilitats d’emmagatzematge en un teixit de xarxes unificades.
– L’arquitectura Trusted Security (TrustSec) de Cisco.
– Un sistema operatiu avançat, el Nexus Operating System de Cisco (NX-OS), i Cisco Data Center Network Manager.

Nexus 7000 és una plataforma modular altament escalable que ofereix fins a 15 terabits per segon de capacitat de commutació en un sol xassís i suporta Ethernet 512 de 10 gigabits per segon (Gbps) i Ethernet de 40 i 100-Gbps. L’arquitectura de la plataforma combina Ethernet i capacitats d’emmagatzematge dins d’una sola plataforma, dissenyada per proporcionar a tots els servidors accés als recursos de xarxa i d’emmagatzematge. D’aquesta manera, es permet la consolidació i virtualització del centre de dades. Els components clau de l’arquitectura de xarxa unificada inclouen interfícies d’E/S unificades i suport de canal de fibra en Ethernet.

Nexus 7000 s’ha dissenyat específicament per als centres de dades i facilita un millor fluxe de l’aire, gestió integrada de cablejat i una arquitectura elàstica de plataformes. El nivell de dades està totalment distribuït i, en acoblar-se amb el sistema operatiu NX-OS de Cisco, la plataforma permet actualitzacions en sistemes de producció sense cap tipus d’interrupció del servei.

L’arquitectura Nexus 7000 s’ha dissenyat al voltant d’una xarxa unificada sense capacitat de pèrdua de dades i amb reenviament simultani d’emmagatzematge, Ethernet i trànsit IP. La xarxa és capaç d’escalar el rendiment de manera lineal amb cada mòdul de xarxa i es particiona de forma lògica per a trànsit unicast i multicast, el que la fa idònia per oferir vídeo i aplicacions de col·laboració.

Seguretat del centre de dades amb Cisco Trusted Security

Nexus 7000 és la primera plataforma que inclou Cisco Trusted Security, una nova arquitectura que integra seguretat basada en identitats i en rols dins dels centres de dades. Cisco TrustSec compta amb segmentació de trànsit segur sense necessitat de complexos models d’adreces i llistes de control d’accés difícils de gestionar. D’aquesta manera, es permet la mobilitat de màquines virtuals en tot el centre de dades al mateix temps que s’ajuda a garantir la integritat de les dades amb encriptació AES-128 de velocitat de cable en tots els ports de la Nexus 7000.

Sistema operatiu NX-OS

En el cor de Nexus 7000 s’hi ha incorporat el programari NX-OS, creat específicament per a maximitzar la solidesa del centre de dades i consolidar xarxes dispars. NX-OS combina el millor en commutació SAN-OS, Nivell 2 de Cisco, protocols d’enrutament de Nivell 3 i possibilitats de virtualització avançada en un sistema operatiu fiable amb la interfície Cisco IOS. NX-OS compta amb innovadores funcions, entre les quals s’hi inclouen actualitzacions sense interrupció del servei; contextos de dispositius virtuals; operacions dinàmiques de sistema; i interfícies XML per accedir a informació de commutació o a qualsevol comanda.

NX-OS proporciona actualitzacions del sistema sense cap mena d’interrupcions per tal de maximitzar el temps de producció al mateix temps que les funcions d’autodiagnòstic realitzen un seguiment continuat de cada component de programari en el sistema operatiu. Si es detecta una fallada, les polítiques de NX-OS permeten que els processos habituals es reiniciïn sense interrupció del servei. El disseny modular proporciona contenció de fallades i recuperació automàtica de manera que els processos puguin iniciar-se, aturar-se i actualitzar-se remotament sense intervenció humana.

Les innovadores capacitats de virtualització, de la mateixa manera que els dispositius virtuals, permeten la partició del sistema en múltiples dispositius lògics, cadascun dels quals incorpora els seus propis processos i interfície de línia de comandes i s’executen independentment dins seu. El sistema pot ser compartit per múltiples administradors de forma simultània, cadascun amb el seu propi entorn de commutació.

Simplificació de les operacions: Cisco Data Center Network Manager

Com a suport per al Nexus 7000 de Cisco, Cisco Data Center Network Manager (DCNM) proporciona notorietat en les xarxes de centres de dades. Creat sobre la base del Cisco Fabric Manager per a xarxes d’emmagatzematge, DCNM proporciona la visualització de topologies per a una major eficàcia operativa dels sistemes. Les interfícies de gestió del Nexus 7000 són totalment compatibles amb Cisco VFrame Data Center, una plataforma d’orquestració que empra la intel·ligència de xarxa per proporcionar recursos com ara serveis virtualitzats. VFrame DC serà l’element clau per a l’orquestració de serveis en la plataforma Nexus.

Especialitzacions per al canal

Amb la idea d’aprofitar els avantatges que un centre de dades pot aportar, Cisco ha millorat el seu programa de canal per ajudar als seus socis a desenvolupar solucions de centres de dades basats en la xarxa. En aquest àmbit, cap esmentar l’especialització de la Infraestructura de Xarxa per a Centres de Dades (DCNI) de Cisco, que ha arribat a la versió DCNI 2.0, en la qual es reconeix als socis amb centres de dades altament qualificats. Els socis especialitzats que posseeixin DCNI 2.0 de Cisco podran oferir als seus clients uns coneixements tecnològics profunds sobre centres de dades, a més d’un historial demostrat pel que fa a la seva eficàcia en vendes, implantació i prestació de serveis i solucions complexes per a centres de dades.

Així mateix, Cisco oferirà eines tècniques i comercials, així com incentius de finançament als
socis que decideixin crear un centre de dades enfocat a la xarxa. Això inclou el llançament del Programa d’Incentius VIP per a Centre de Dades, que recompensa als socis que inverteixen en solucions globals de centre de dades. Cisco continua afermant la seva base de socis, amb el Cisco Data Partner Practice Builder, un enfocament simple que facilita la creació de solucions basades en productes de Cisco; i amb "El camí de l’èxit (Steps to Success)", una plataforma de creació de negoci que proporciona un model detallat de compromís amb el client i els recursos associats, orientats a capacitar als clients per vendre, distribuir i donar suport a les solucions empresarials tecnològiques avançades de Cisco.

"Amb un historial demostrat d’èxits en la distribució de solucions innovadores per a les xarxes de dades, veu, comunicacions, vídeo i emmagatzematge, Cisco i els seus socis del canal estan en una posició privilegiada per dirigir la transformació del centre de dades cap a una eficaç xarxa que revolucioni la manera com els nostres clients adopten noves estratègies tecnològiques i responen a les necessitats canviants dels negocis", afirma Edison Peres, Vicepresident Mundial de Canal de Cisco. "Gràcies a un complet catàleg de productes per a centres de dades, als programes de canal i als incentius de finançament millorats amb el programa Data Center VIP, estem ajudant a crear magnífiques oportunitats per als nostres socis, que podran accelerar el seu creixement, diferenciació i rendibilitat".

Serveis i opcions de finançament

Cisco ha ampliat també les seves ofertes de serveis per ajudar als clients a apreciar totes les possibilitats de la xarxa unificada i a progressar en la transformació dels seus centres de dades. Cisco Services compta amb l’experiència i la capacitat necessàries per afrontar l’arquitectura completa d’un centre de dades; a més, el seu disseny suporta el creixement d’una organització, el rendiment dels seus servidors i els objectius plantejats d’emmagatzematge i virtualització. Per la seva banda, Cisco Capital planteja solucions de finançament per ajudar als clients en el desenvolupament dels seus centres de dades, com l’adopció de tecnologies, la migració a noves solucions i la gestió del cicle vital. Cisco Capital ofereix unes tarifes molt competitives i condicions flexibles per a l’equipament de centres de dades i per als serveis a escala mundial de Cisco.

Nexus 5000: un entorn de virtualització d’alta disponibilitat

La sèrie Nexus 5000 de Cisco reforça el catàleg existent de commutadors per a centres de dades de la companyia. El seu desenvolupament es basa en el compromís de Cisco per invertir fortament durant els propers 18 mesos en noves solucions que ajudin als clients a estructurar els centres de dades d’última generació, creant una nova oportunitat de mercat per als socis del canal. La sèrie Nexus 5000 ha estat fruit de la col·laboració entre Cisco i Nuova Systems. Cisco, que va ajudar a Nuova Systems en el desenvolupament de productes d’última generació destinats al mercat dels centres de dades, ha anunciat també la seva intenció d’adquirir la participació restant que encara no posseeix de Nuova Systems.

La sèrie Nexus 5000 de Cisco està dissenyada per consolidar el desenvolupament dels centres de dades sense perdre de vista la rendibilitat de les inversions i facilitant una transició a la xarxa unificada al ritme que imposi cada client. També satisfà les necessitats dels clients pel que fa a la continuïtat operativa, la flexibilitat del transport de dades i l’escalabilitat. Amb una xarxa unificada, els departaments de tecnologia simplifiquen l’estructura del cablejat, redueixen la quantitat d’adaptadors necessaris, retallen les despeses i estalvien energia, atenuant, a més, les emissions de diòxid de carboni que produeixen. La sèrie Nexus 5000 de Cisco proporciona commutació Ethernet a 10 Gigabits, amb velocitat de dades de línia i baixa latència. És, a més, la primera solució de la indústria amb consolidació d’entrades i sortides (E/S) basada en estàndards, gràcies a la seva compatibilitat amb les tecnologies de canal de fibra Ethernet (FCoE), Ethernet per a centre de dades i virtualització. El commutador és una ampliació de la gamma Nexus de Cisco dissenyada per donar suport a les creixents demandes d’E/S de processadors amb nucli múltiple i entorns virtualitzats. Gràcies a la seva compatibilitat amb FCoE, la sèrie Nexus 5000 de Cisco homogeneïtza la xarxa d’àrea local (LAN), les xarxes d’àrea d’emmagatzematge (SAN) basades en canal de fibra i iSCSI, i el tràfic de clústers de servidors en una xarxa unificada basada en Ethernet. Nexus 5000 de Cisco també presta serveis optimitzats de màquina virtual (VM), recolzant la idea de Data Center 3.0 de Cisco, i afavorint la resposta dinàmica dels departaments informàtics i les exigències canviants de l’empresa, mitjançant l’aprovisionament ràpid d’aplicacions i serveis d’infraestructures des de bases compartides i consolidades de recursos de computació, emmagatzematge i xarxes.

La plataforma Nexus 5000 completa l’oferta de Cisco per als centres de dades, que ja compta amb Nexus 7000 o Catalyst 6500, i amb les quals pot connectar-se en les capes centrals o d’agregació del centre de dades. Gràcies a les seves interfícies de canal de fibra natives, la sèrie Nexus 5000 de Cisco es pot connectar amb teixits SAN desenvolupats amb la plataforma MDS 9000 de Cisco. D’aquesta manera, els clients ja poden implantar un Nexus 5000 de Cisco i FCoE per unificar operacions d’E/S en la capa d’accessos, mentre protegeixen les seves inversions tecnològiques en les capes centrals i d’agregació.

Cisco compta amb un ampli ventall de socis que col·laboren amb la companyia en la creació d’una solució de teixit unificat punt a punt amb la sèrie Nexus 5000. Entre ells, es troben: 3PAR Data, APC, Broadcom, Dell, EMC, Emulex, Intel, NetApp, Netxen, Panduit, QLogic, Scalent i VMware.

Guillem Alsina