Cisco revoluciona la distribució de continguts de vídeo en diversos formats amb Cisco Media Processing

Compartir

La nova tecnologia simplifica l’ús compartit d’arxius audiovisuals en qualsevol format i pantalla.


Nota de premsa – Cisco ha anunciat una solució completa per al processament de continguts audiovisuals. L’eina simplifica el treball i l’ús compartit sota demanda d’arxius de vídeo entre ordinadors, dispositius mòbils i altres solucions de senyalització digital, de manera que qualsevol vídeo o arxiu complex pugui ser visualitzat en qualsevol plataforma. La solució Cisco Media Processing ha estat dissenyada per tal que els usuaris puguin "crear continguts un sol cop i compartir-los en qualsevol moment" sense preocupar-se del dispositiu de visualització o del format de creació. Cisco Media Processing permet la conversió de materials, la postproducció, l’edició, el canvi de format i la distribució immediata en una única solució basada en la xarxa i que ajuda a les empreses a desenvolupar comunicacions visuals amb destinataris específics. D’aquesta manera s’impulsa la col·laboració entre professionals i clients.

El primer producte presentat dins del catàleg de solucions Cisco Media Processing és Cisco Media Experience Engine (MXE) 3000, que permet transformar automàticament les fonts de contingut per tal que puguin reproduir-se en qualsevol aparell. MXE3000 també facilita la postproducció i el procés en temps real de les imatges, la inserció de marques d’aigua, l’edició de veu i vídeo, la superposició de text i imatges i la reducció de soroll per crear treballs de vídeo amb alta qualitat per a la seva difusió personalitzada.

Tecnologies Medianet

L’estratègia de vídeo corporatiu de Cisco busca combinar sistemes i serveis amb la xarxa com a plataforma, per aconseguir solucions que creïn experiències visuals de gran eficàcia entre diversos dispositius. Cisco MXE 3000 s’incorpora a una nova mena de tecnologies i productes, creats i optimitzats específicament per a la gestió de continguts audiovisuals, que afavoreixen una visualització millorada de continguts de vídeo, una distribució de continguts complexos més ràpida i un ús simplificat de continguts compartits a través de la xarxa. Les tecnologies de tipus “medianet” afavoriran el desenvolupament d’experiències més enriquidores, comunicacions més avançades i aplicacions de col·laboració i entreteniment més efectives a través d’operadores.

"La proliferació del vídeo com a mitjà de comunicació i col·laboració continua impulsant els nous models de negoci per als nostres clients. En la voluntat de les empreses per trobar la forma d’aconseguir més amb menys esforç, el vídeo ha sorgit com la tecnologia que pot provocar un gran impacte en la nostra forma d’interactuar i treballar", afirma Marthin De Beer, Vicepresident Sènior del Grup de Tecnologies Emergents de Cisco. "El processament de continguts audiovisuals constitueix la base d’aquesta tecnologia i serà el punt de partida de noves experiències a Cisco, amb aspectes tan interessants com la traducció d’idiomes en directe i sota comanda, el reconeixement de la veu per a la cerca de vídeos o l’adaptació del format del vídeo per tal que estigui disponible en qualsevol dispositiu amb pantalla".

Cisco Media Processing és la darrera incorporació a la llista de tecnologies emergents de Cisco, un conjunt d’innovacions tecnològiques i de models de negoci basats en l’experiència de Cisco en el camp de les xarxes IP. Alguns exemples de tecnologies emergents presentades recentment per Cisco són Telepresència, Cartelleria Digital DMS i Cisco Physical Security, entre d’altres.

"La Universitat Tecnològica de Xipre confia en la capacitat de l’MXE 3000 per fer arribar els nostres continguts gravats en vídeo als alumnes. Un cop creat el contingut, podem adaptar-lo i distribuir-lo a través de solucions de cartelleria digital, ordinadors o dispositius mòbils", afirma Filippos Filippou, Director de Sistemes d’Informació i Tecnologia de la Universitat Tecnològica de Xipre. "També podrem usar l’MXE 3000 per tal de personalitzar l’experiència de l’usuari gràcies a les seves funcions de superposició de gràfics, edició i millora de la qualitat. El Media Experience Engine de Cisco, unit al Digital Media System, formen una solució completa que ens ajuda a portar qualsevol contingut a qualsevol destinació".

Serveis de gestió

El Servei de Gestió Remota DMS per al Media Experience Engine de Cisco està disponible a través dels Serveis d’Operacions Remotes de Cisco (ROS). Els Serveis d’Operacions Remotes oferts a través dels Serveis de Cisco ajuden als clients a desplegar una solució altament integrada, d’extrem a extrem, amb opcions flexibles com ara supervisió proactiva 24/7, gestió d’incidents, identificació i resolució, i gestió de nivells de servei, entre d’altres.

Cisco Media Experience Engine ja es troba disponible.

Guillem Alsina