Cisco Systems entrarà en el terreny dels servidors

Compartir

Segons revela el rotatiu The New York Times, la companyia nord-americana presentarà al llarg dels propers mesos una gamma de servidors corporatius equipats amb solucions de virtualització. Això li comportarà entrar en competència directa amb companyies com HP o IBM amb les quals fins ara ha mantingut una relació cordial en no competir amb elles directament.


Logo de CiscoRedacció – Segons "destapa" el prestigiós rotatiu nord-americà The New York Times, la prestigiosa companyia informàtica Cisco Systems provarà sort en un mercat que fins ara li ha estat aliè: el dels servidors corporatius.

El principal negoci de Cisco són les comunicacions, principalment tot el que es refereix a maquinari (routers, switchos, tallafocs, sistemes de VoIP,…) tot i que sense deixar de banda el programari (client de VPN, telepresència, teletreball,…), i essent una companyia coneguda especialment en els ambients corporatius (ja que a més, els preus dels seus equips i minutes dels seus experts no són pas trivials), també és present en el mercat domèstic a través de la marca Linksys. De fet, i a causa d’aquesta alta especialització en dispositius d’enrutament i connectivitat, a Cisco se l’ha anomenat com el "lampista d’Internet", homologant els cables pels quals passen les dades amb les canonades.

Citant a Padmasree Warrior (CTO de la companyia), el Times afirma que els primers productes de servidor de Cisco podrien veure’s en data tan propera com aquest març vinent. L’aposta de Cisco es centra especialment en la virtualització de sistemes, ja que la companyia disposa d’una important participació a VMware.

Tot i haver-la buscat, la redacció de www.imatica.org no ha pogut trobar cap mena d’informació oficial en el lloc web de Cisco que confirmi aquest moviment, malgrat que la solvència del New York Times i el fet que citi explícitament a una alta directiva de la companyia nord-americana eliminen qualsevol possible dubte.

Buscant-se enemics

Tal i com analitza el rotatiu nord-americà, fins ara Cisco ha mantingut una bona relació amb les principals empreses del sector servidors (HP, IBM i Dell). El motiu és la complementarietat dels seus productes i que no es feien la competència, si bé HP disposa d’alguna línia de productes de connectivitat. Aquesta "relació especial" es podria trencar degut a què amb el moviment de Cisco, aquesta entraria en competència directa amb les empreses esmentades.

D’altra banda, sembla que aquest moviment era necessari (segons continua al·legant el Times) en estar disminuint el seu negoci degut, entre d’altres factors, a la crisi. Si Cisco volia mantenir el seu valor en borsa i l’atractiu per als inversors, només podia fer un moviment: entrar en un nou mercat, que és precisament el què ha anunciat.

A partir d’ara, tant HP com IBM o Dell podrien buscar l’adquisició d’alguna petita companyia fabricant de dispositius de xarxa per construir o reforçar el seu propi negoci, evitant així tenir tractes amb Cisco. D’això se’n podrien ressentir les vendes d’aquesta darrera.

L’entrada de Cisco en el sector dels servidors corporatius pot ser una de les notícies "bomba" de l’any entre els professionals de la informàtica. Tot i això, cal veure quin impacte real té entre els usuaris i com reacciona la seva competència. De moment, la borsa sembla haver reaccionat favorablement a aquest anunci amb una pujada moderada. Malgrat tot, la dinàmica de Cisco des de l’estiu ha estat la de pujades i baixades constants però amb tendència a la baixada.

Guillem Alsina