Cisco Systems fa pública la seva oferta en servidors

Compartir

Sota el nom de Unified Computing System s’hi troba tota una nova filosofia per al centre de procés de dades que supera els rumors que indicaven que Cisco entraria en el sector servidors.

Logo de CiscoGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – Molt s’havia especulat sobre com seria el nou producte de la multinacional nord-americana per al sector corporatiu, però gairebé tothom coincidia en què seria un producte de tipus servidor enfocat al Cloud Computing amb una solució de virtualització realitzada per VMware. Per a entendre’ns, s’esperava un ordinador físic.

Tot i això, el què s’ha presentat finalment sota el nom de Unified Computing System supera a aquest concepte, incloent no només una línia d’ordinadors (Cisco UCS B-Series basats en l’arquitectura Intel Nehalem), sinó també els dispositius de xarxa, virtualització (tot i que sembla que VMware no serà l’únic partner de Cisco en aquesta àrea), emmagatzemament (especialment pel que fa a emmagatzemament en xarxa) i serveis afegits.

Per tant, podem veure que en ser una solució integral representa un cert perill per a fabricants de servidors com HP o IBM. No ho serà en les petites i mitjanes empreses, mentre que a les grans sí que representarà una dura competència, especialment per a aquelles que gestionen una gran quantitat de dades digitals, com ara emissores de televisió o centres de hosting de llocs web.

 

Els nous servidors de Cisco

 

En el llançament de Unified Computing System, Cisco ha comptat amb el suport dels “pesos pesats” de la indústria, com Intel, Microsoft o VMware. L’ecosistema de partners (segons l’anomena la mateixa Cisco) està obert a noves incorporacions en el futur.

Data Center 3.0

La iniciativa Unified Computing no neix aïllada, sinó que forma part del concepte de Data Center 3.0, amb el qual es busca revolucionar la idea dels centres de dades tradicionals i fer que evolucionin per enfrontar-se als nous reptes d’un ecosistema informàtic que migra des de les aplicacions i les dades en local cap al concepte de núvol, una mena de tornada als temps dels grans mainframes, tot i que amb les seves necessitats i especificacions concretes i diferenciades.

La mobilitat, la telepresència o l’ús intensiu del vídeo i l’àudio per als seus clients són els conceptes en els quals es fonamenta el Data Center 3.0, fent de la virtualització una de les tecnologies més bàsiques i necessàries per al seu desenvolupament.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina