Citrix també ofereix versió gratuïta de les seves solucions de virtualització

Compartir

Probablement pressionada per les seves competidores directes (VMware i Sun Microsystems), Citrix s’ha decidit a llançar una versió gratuïta del seu paquet XenServer que es pot descarregar directament des d’Internet i ofereix suport per a Windows.

Redacció – Probablement, el moviment de Citrix és degut al fet que VMware continua ostentant el lideratge en el segment de la virtualització, i Sun Microsystems ha pujat alguns enters amb productes tant dirigits a l’àmbit empresarial com per a l’usuari final (amb VirtualBox). Tot això, juntament amb la situació de crisi econòmica global que s’està vivint, han portat a Citrix a oferir una versió gratuïta del seu programari servidor de màquines virtuals XenServer, fins ara només de pagament.

Citrix va adquirir l’empresa XenSource el 2007, heretant d’aquesta tots els productes basats en el programari de virtualització Xen, una iniciativa de programari lliure (Xen es distribueix amb llicència GPL) a la qual aquesta companyia proporcionava recolzament i suport comercial als seus usuaris. A diferència d’altres solucions de virtualització rivals que emulen el maquinari físic d’una màquina i, per tant, poden executar qualsevol sistema operatiu compatible amb la plataforma que emulen sense necessitat d’adaptació, Xen necessita que el sistema a executar virtualitzat sigui preparat. Per això, un dels grans handicaps que va condicionar a Xen des del principi fou la seva manca de compatibilitat amb Windows. Aquest punt va ser parcialment solucionat abans de l’adquisició, i s’ha anat millorant després d’aquesta gràcies a la bona relació corporativa que mantenen Citrix i Microsoft.

Naturalment, l’oferta gratuïta de XenServer constitueix un esquer per atraure possibles clients a la plataforma de virtualització d’aquesta companyia, totalment bolcada en el costat servidor, pel què aquells qui esperin un programa tipus VMware Player es decebran en veure que el que tenen entre mans és més complicat en tots els sentits, malgrat que certament molt potent per a oferir servidors virtualitzats.

La descàrrega de la versió gratuïta de XenServer ja pot ser realitzada des del lloc web de Citrix després d’haver dut a terme un procés de registre.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)