‘Clam popular’ per la tornada de WinAmp

Compartir

Peticions populars per a què AOL continuï amb ell o bé obri el seu codi font per tal de crear un clon lliure, i rumors de que Microsoft està interessada en adquirir-lo. Per al en altre temps popular reproductor MP3, sembla haver-hi “vida després de la mort”.

Fa uns dies informàvem de l’anunci que AOL liquidava el reproductor MP3 WinAmp, i que a partir del proper dia 20, aquest ja no rebrà més actualitzacions i els enllaços oficials per a descarregar-lo desapareixeran. Doncs bé, la necrològica publicada per AOL sembla haver disparat, paradoxalment, l’interès per l’històric programa.

D’una banda, ens trobem amb els moviments populars conformats per usuaris de l’històric reproductor i persones interessades en el seu desenvolupament o el desenvolupament de complements per a ell, que sol·liciten mitjançant peticions que AOL no el ‘mati’, o alliberi el seu codi font per tal de poder crear amb ell un nou projecte al més pur estil LibreOffice (que en el seu origen i com a OpenOffice fou producte de l’obertura del codi font del StarOffice de Sun) o Firefox (que inicialment va beure de les fonts de Netscape).

La que en aquests moments té més possibilitats d’arribar a bon port és la que té l’explícit títol de Save WinAmp, i en ella s’expliquen els motius pels quals AOL encara hauria de deixar amb vida aquest reproductor de música. Tot i això, també preveu el cas que la multinacional nord-americana se l’hagi de vendre, i sol·licita que aquesta ho faci “amb afecte” i pensant en el seu futur. Com opció si AOL no troba comprador i no vol seguir endavant amb ell, proposa que alliberi el seu codi font per a què sigui la comunitat la qui ho faci.

Altres peticions com To AOL: Keep Winamp alive! o AOL: Free winamp code under free software license compten amb molts menys seguidors, i és poc probable que arribin a prosperar.

D’altra banda, alguns rumors apunten a converses entre AOL i Microsoft per a què aquesta darrera adquireixi tant el reproductor com Shoutcast, un servei de streaming de música també creat per Nullsoft, l’empresa que va crear WinAmp i que posteriorment fou adquirida per AOL per passar a constituir-se en una divisió d’aquesta. El rumor s’origina -almenys fins a on sabem- per una notícia publicada a TechCrunch.

La veritat és que WinAmp està acaparant més atenció ara que s’ha anunciat la seva data d’òbit, que en els darrers anys. Després de ser un dels grans noms del món del programari en el canvi de mil·lenni, els darrers anys havien estat anodins i sense grans titulars en els mitjans.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: