COBOL: els vells rockers mai no moren

Compartir

Microfocus, fabricant de programari que comercialitza una evolució del veterà llenguatge de programació COBOL que empra el paradigma de la programació visual, ha llançat un repte als joves estudiants d’informàtica: crear un videojoc emprant aquest llenguatge que va néixer per al món de les finances i que va quallar en els entorns bancaris.

Quan jo estudiava informàtica ja es feien acudits sobre el llenguatge COBOL per com n’era de vell (un veritable dinosaure ja a principis de la dècada dels noranta) però com resistia el pas del temps atrinxerat en certs sectors; és el cas d’aquell del programador de COBOL que es fa congelar el 1.999 ja fart de solucionar problemes de l’efecte 2.000 en el codi COBOL i que, quan el desperten en el futur, encara desorientat, l’informen que estan a l’any 9.999, que tenen un problema amb l’efecte 10.000 i, ja que ell és programador de COBOL … òbviament donant a entendre que vuit mil·lennis més tard, aquest llenguatge encara serà emprat.

Si no li troben la gràcia, no es preocupin, és un acudit per a informàtics ja amb uns quants anys de treball i recorregut a les seves espatlles.

La qüestió és que encara a dia d’avui, COBOL segueix donant guerra i essent útil, sobretot en aplicacions del món bancari i financer. Les seves qualitats, juntament amb el temor generalitzat existent a realitzar migracions de plataformes i que en molts casos surt més barat mantenir i actualitzar una mica enlloc de migrar, fan que encara subsisteixi, s’utilitzi i els programadors de COBOL siguin demanats. En petites quantitats, naturalment, però és un perfil que encara pot trobar feina.

Microfocus és una de les empreses que exploten aquest nínxol de mercat amb un producte –Visual COBOL– que modernitza aquest veterà llenguatge i l’introdueix en paradigmes de programació moderns. I, ara, per demostrar el seu potencial, aquesta companyia ha convocat un concurs de desenvolupament de videojocs en Visual COBOL .

Els desenvolupaments a presentar al concurs han de contenir, almenys, la meitat del seu codi font en Visual COBOL, podent treballar per a l’altra meitat amb qualsevol altra tecnologia.

Per a aquells interessats, Microfocus posa a la seva disposició la versió Visual COBOL Personal Edition de manera gratuïta com a descàrrega des del seu lloc web. El termini de lliurament dels desenvolupaments començarà el proper 17 de desembre, i finalitzarà el 20 de gener 2014.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: