Comença el ‘hype’ sobre l’iPhone 6

Compartir

A mesura que s’acosta la data en què, per lògica, Apple hauria de presentar en societat la nova generació del seu telèfon intel·ligent, augmenten en progressió geomètrica els rumors sobre com serà i quines novetats incorporarà.

Avís per a aquells lectors que esperen, en aquest article, una bateria de rumors sobre com serà i quines funcionalitats podria tenir el futur iPhone: no es tracta d’això. Em nego en rodó a donar importància a més rumors de fonts que no tinguin una mínima credibilitat i a fotos que tant poden ser un leak autèntic com un fotomuntatge.

La rumorologia ha estat i és una constant en el món Apple, cosa que personalment crec que va saber treballar molt bé el malaguanyat Steve Jobs i que no només ha tingut continuïtat a la companyia de Cupertino, sinó que a més s’ha estès a tota la indústria, amb filtracions que en alguns casos si que crec que són accidentals (les que menys) i altres en què són realitzades interessadament des de les mateixes companyies afectades, normalment a través de terceres parts de confiança (les que més).

Del suposat nou iPhone n’han estat publicades fotografies, renders més o menys fantasiosos i, fins i tot, comparatives “a grans trets” amb dispositius de la competència. Res d’això m’impressiona.

Hi ha una teoria molt estesa que afirma que els rumors beneficien les empreses i els seus productes, perquè es parla d’ells i es genera expectació, el que es tradueix en desig per part dels compradors que s’acaba materialitzant en compres.

A aquest increment d’expectació se l’ha anomenat per part de les noves generacions que han nascut i crescut ja amb La Xarxa de xarxes en les seves vides com a “hype”.

I, sincerament, fer “hype” és donar-los publicitat gratuïta als fabricants i venedors. Jo parlo de productes i de serveis, però amb certeses, i la publicitat la faig a part en forma de banners i la cobro.

A més, ho trobo inútil; en la majoria dels casos, ens trobem amb dissenys i especificacions que no quadren del tot amb el producte final, encara que s’hi acostin. Dóna la sensació que moltes empreses filtren els prototips que s’han anat desenvolupant fins arribar al model definitiu.

Si, alguna vegada en el passat he tractat rumors (jo també vaig sucumbir, com tots al principi), però de tot se n’aprèn, i no nego que encara em faig ressò d’alguns rumors que trobo d’interès, sempre que provinguin de fonts fiables i cregui que seran d’utilitat al lector.

Per cert: escriure un article dient que no parlaré sobre els rumors de l’iPhone 6, es pot considerar com a foment del “hype”?

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: