Comença una nova edició de la Barcelona Developers Conference

Compartir

El tret de sortida es va donar ahir amb Early Beer party, però l’acció de debó començava avui al DHUB amb els esdeveniments tècnics dirigits als desenvolupadors.

Ahir no va faltar l’ambient festiu a la Fàbrica Moritz de Barcelona per donar la benvinguda als participants de la Barcelona Developers Conference amb l’Early Beer party, en la qual la tecnologia lúdica hi va estar present gràcies a la competició de Mario Kart que es va disputar entre les diferents comunitats representades en la trobada.

Però si ahir l’ambient era eminentment festiu, avui al matí ha començat la feina seriosa -cosa que no es contradiu amb passar-s’ho bé- amb les xerrades i ponències sobre els temes més tècnics.

Vista de la sala on s'estan celebrant les activitats el divendres al matí

Vista de la sala on s’estan celebrant les activitats el divendres al matí

Com en les dues edicions anteriors, l’agenda d’enguany és curulla de xerrades sobre els temes més diversos, enfocats als desenvolupadors i tècnics de perfils diferents, des dels qui es dediquen a crear apps per a smartphones i tablets fins als qui es dediquen a concebre i materialitzar solucions per a servidors corporatius.

Entre els temes que s’han tractat i s’estan tractant enguany ens hi trobem, per exemple, creació de programari en el núvol sobre Windows Azure, introducció al llenguatge de programació Scala, gamificació (un tema estrella i que fou protagonista en l’edició de l’any passat), Hadoop (paquet d’anàlisi de grans volums de dades, Big Data), entorn de desenvolupament cross-platform Cocos2DX, o jocs per a la Web en temps real, per posar alguns exemples.

La part lúdica no s’acaba amb la festa d’ahir, si no que continuarà amb competicions com la del venerable Street Fighter i, per als més nostàlgics, l’exposició de retrogaming i retrocomputing, on s’hi poden veure algunes màquines (tant videoconsoles com ordinadors) antics.

Exposició de retrocomputing

Exposició de retrocomputing

La Barcelona Developers Conference continuarà fins aquest diumenge dia 10 a la tarda.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: