Comencen els atacs de malware relacionats amb Sant Valentí

Compartir

SeguretatAprofitant el dia dels enamorats, els creadors de malware afilen l’enginy. Així que compte amb targetes electròniques de felicitació i altres continguts que arriben a través del correu electrònic relacionats amb aquest dia tan especial.


Nota de premsa/Redacció – Són un clàssic del malware. D’uns anys cap aquí cada Sant Valentí les empreses de seguretat detecten desenes d’exemplars de malware que busquen infectar els ordinadors dels usuaris emprant com a esquer aquest dia tan assenyalat al calendari. El primer en atacar aquest any ha estat el cuc Waledac.C.

Com sol ser habitual en aquest tipus d’atacs, Waledac.C es distribueix a través del correu electrònic fent-se passar per una tarja romàntica que algú ha enviat a l’usuari amb motiu del dia de Sant Valentí. Els missatges van acompanyats d’un enllaç a través del qual, suposadament, els usuaris podran descarregar la tarja esmentada. Però si fan clic en aquest enllaç i accepten la descàrrega de l’arxiu al qual condueix, en realitat estaran introduint en el seu equip una descàrrega del cuc Waledac.C.

Una imatge que presenta el virus

Aquests fitxers maliciosos tenen noms igualment relacionats amb Sant Valentí i l’amor com ara youandme.exe, onlyyou.exe, you.exe o meandyou.exe

Un cop ha infectat un equip, el cuc utilitza el correu de l’usuari afectat per enviar spam. Per a això, roba totes les adreces de correu que l’usuari tingui emmagatzemades en el seu equip i els envia un missatge com l’anterior, amb un assumpte relacionat amb Sant Valentí i que, igualment, conduirà a la descàrrega d’aquest exemplar de malware.

"El fet que any rere any els ciberdelinqüents emprin aquesta mena de tècnica indica que, tot i ser coneguda, la ràtio d’infeccions que aconsegueixen amb ella és alta, ja que en cas contrari ja l’haurien abandonat", indica Luis Corrons, director tècnic de PandaLabs.

Més informació:

Entrada sobre Waledac.C en el bloc de PandaLabs

Guillem Alsina