Sobre el llançament de la PSVita al Japó

Part de la "home" d'un prototipus de terminal amb Tizen
Compartir

Sota el punt de vista d’una persona que durant força temps ha estat desconnectada d’aquest món que tant la fascina, el dels videojocs, comentaré la sensació que em va deixar el primer “round” davant del dubte: comprar la PSVita al Japó el dia del llançament, si o no?

PSVita

Ens vam dirigir a Yodobashi Kyoto, gran centre (enorme centre!) dedicat a l’electrònica, electrodomèstics, instruments musicals, joguines… a veure què s’hi coïa respecte a la PSVita. Després d’entrar i veure un cartell indicant que el dia 17 de desembre obriran a les vuit del matí per vendre la PSVita, arribem a la zona de videojocs i podem apreciar a famílies de pares i mares aguantant estoicament al costat de les seves mainades a què els toqui el torn per posar les seves delicades grapes al damunt d’unes quantes Nintendo 3DS posades en una filera d’expositors promocionals. A les màquines, uns altres tants nens toquetejant il·lusionadament botons i movent les màquines com si en això els hi anés la vida. Nens, repeteixo, només hi havia nens, però em va quedar una sensació que tan mala acceptació no ha tingut la màquina en aquestes terres.

Ens acostem a la zona on estan les consoles i jocs diversos, i escoltem un japonès publicitant a crit pelat la 3DS. Al seu costat, un cúmul considerable de japonesos mirant, força encuriosits, el què aquell bon home els oferia. Ens acostem a la zona de PSVita, amb targes de reserva de consoles i amb caixes de jocs (buides) també habilitades per a la reserva: quatre gats. Crec que ni a això arribava. Busquem el model que només porta WIFI i després de preguntar a una dependenta es sorprèn enormement dient que està completament esgotat i que només disposen del model 3G+GPS+WIFI. Realment, ja que tenen un bon grapat de targes reserva d’aquest model. Preguntem per targes de memòria: Es torna a sorprendre, com si els huns d’Àtila haguessin passat per allà dient que s’havien esgotat les reserves. Bé, perfecte, no la molestem més i decidim anar-nos-en a BicCamera.

BicCamera, lloc semblant a Yodobashi, ple també d’electrònica, telefonia, gàdgets diversos… i targes de reserva de la PSVita model 3G+WIFI, un bon grapat de targes reserva de memory cards, fundes, accessoris, i catàlegs. En tota l’estona que vam estar mirant (i hi vam ser una bona estona) crec recordar no més de cinc persones interessades en mirar per allà. No va fer falta preguntar pel model WIFI, ja que un cartell indicava que estaven esgotades. Realment curiós, però rar.

Dies enrere vam estar a SofMap, del mateix estil però molt més petit, almenys el de Kyoto. Es repetix la història.

La sensació? Que, pel que s’ha vist amb aquestes tres experiències, no és tan dolent l’ogre com el pinten. Dependents que intenten generar una situació que realment no existeix, notícies a Internet que adverteixen sobre la fi de l’estoc de reserves i arribar i trobar-se amb què les seccions de Vita estan buides de gent i plenes de targes reserva em fan pensar que alguna cosa no quadra, tocarà esperar al dia de llançament.

De moment anirem a un d’aquests centres la nit anterior a la sortida de la Vita per veure’n l’ambient, si és que n’hi ha, i potser caigui un model 3G+GPS+WIFI. Per ara, toca esperar esdeveniments.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: