Compte amb el que fas…

Compartir

La cadena nord-americana de supermercats Wal-Mart deixarà de vendre el Kindle per culpa d’un servei d’Amazon que no li ha semblat gaire bé.

Comparar preus té el seu avantatge per al consumidor però, sens dubte, és arriscat per al venedor, no fos cas que algú descobrís que pot comprar el mateix o una cosa semblant a menor preu a la competència. I això mateix és el que li ha passat a la cadena de supermercats nord-americans Wal-Mart.

Segons indica el New York Times, aquesta companyia deixarà de vendre les tauletes digitals i lectors d’ebooks Kindle d’Amazon. Wal-Mart ven dispositius semblants de competidors d’Amazon com el Nook de Barnes&Noble o l’iPad d’Apple.

Un dels motius que indiquen els analistes per a la presa d’aquesta decisió és que molts clients estan anant a les botigues físiques de Wal-Mart per veure els productes que, després, compren en botigues virtuals online, sense que això representi cap benefici per a la cadena de botigues físiques. Altres venedors estan patint també el mateix problema, i l’actor que més està contribuint activament i passiva a fomentar aquest comportament és Amazon.

Així, doncs, vendre el Kindle és, per a molts establiments, introduir un cavall de Troia dins dels seus propis murs.

Segons el Wall Street Journal, el problema es veu agreujat per una app proporcionada per Amazon que permet als seus posseïdors comparar preus entre diversos establiments, geolocalitzant aquells llocs que tinguin l’article desitjat al millor preu. Òbviament, un greuge per a qualsevol botiga.

Wal-Mart no ha estat l’única cadena de venda al detall que ha decidit eliminar el tablet d’Amazon del seu catàleg. Amb anterioritat, la cadena Target va fer el mateix moviment basant-se en les mateixes premisses.

És difícil que les vendes del Kindle es ressentin significativament després de la seva retirada d’unes quantes botigues físiques, ja que la seva principal veta de mercat es situa en les vendes online a través de la mateixa pàgina d’Amazon.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: