Compte amb el que llegiu demà!

Compartir

L’April Fool’s Day, el dia de les bromes en diversos països del món, és aprofitat per moltes publicacions tecnològiques per a publicar falsos articles sobre la indústria, tot amb ànim bromista.

Demà, dilluns de Pasqua per als cristians, és també primer d’abril, data en la qual es celebra una altra festa molt tradicional en els països anglosaxons i altres com és el conegut com a April Fool’s Day (el dia dels bojos d’abril, traduït literalment), equivalent al dia dels Sants Innocents aquí i en el món castellanoparlant (Estat Espanyol i l’Amèrica Llatina).

Aquesta tradició ha estat aprofitada en els darrers anys per les publicacions online dedicades al món de la tecnologia per a publicar falsos articles, alguns prou versemblants, amb l’objecte d’enganyar als seus lectors, no amb mala fe, si no tan sols amb un sa objectiu bromista.

Com a exemples de bromes en anys anteriors, tenim la suposada edició de Google Maps amb interfície en 8 bits per a l’extinta videoconsola NES de Nintendo, publicada per Google (una habitual d’aquesta data, amb bromes molt sonades) l’any passat. O, de la mateixa companyia, un sistema d’entrada de dades per a smartphones Android que substitueix el tradicional teclat QWERTY per un que empra el codi morse.

Així que ja sabeu: tot allò que llegiu demà dilluns en les publicacions sobre tecnologia de països com els Estats Units, i especialment els titulars més estrafolaris o impactants, ha de ser posat en dubte.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: