Compte amb l’April Fools’Day!

Compartir

CibersocietatAquest divendres, 1 d’abril, és el dia de les bromes per al món anglosaxó, la seva versió del Dia dels Sants Innocents d’aquí.

Redacció – El tradicional April Fools’Day -celebració que enfonsa les seves arrels a l’Anglaterra medieval- torna un any més, concretament aquest mateix divendres dia 1, com manen els cànons. En el dia de les bromes (l’equivalent anglosaxó al nostre Dia dels Sants Innocents) tothom pot prendre-li el pèl a tothom amb bromes de tota mena, i tal i com encara passa també a la nostra cultura el 28 de desembre, els mitjans de comunicació s’afegeixen a la festa amb notícies falses que, en molts casos, poden ser detectades per com n’arriben a ser d’hilarants.

El sector tecnològic no és una excepció, i molts llocs web publiquen informacions falses que, a ulls d’un profà, poden semblar totalment veritables.

En el passat, bromes de gran rellevància van ser, per exemple, que Google oferiria connexió a Internet per cable de fibra òptica que passaria a través de les canonades i els desaigües de les nostres ciutats, o que s’anava a filmar una pel·lícula amb actors de carn i ossos basada en la sèrie de videojocs Zelda de Nintendo.

Fins i tot el mal gust s’ha obert pas entre les bromes realitzades durant l’April Fools’Day, com quan en el 2003 diversos rotatius xinesos i sud-coreans es feien ressò del suposat assassinat de Bill Gates, el que va donar peu a un rumor de certesa sobre la notícia que va acabar amb una davallada de l’1,5% en l’índex de la borsa sud-coreana.

L’any passat la broma que va obtenir més difusió fou la de que Google estava planejant construir la seva pròpia central nuclear, convertint-se amb això en una potència en aquest sector i, fins i tot, amenaçant el govern xinès (amb el qual llavors es trobava en plena disputa per la censura que s’havia d’autoimposar per tal d’obtenir el permís d’operació al país) amb possibles armes atòmiques…

Per a enguany ningú sap encara quines seran les bromes que gastaran els mitjans de comunicació, però qualsevol notícia que llegeixin aquest divendres procedent d’un rotatiu d’un país anglosaxó, o basat en una font de tal àmbit cultural, tendeixin a considerar-la sospitosa. Sobretot si provoca en vostès una certa hilaritat.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina