Compte amb Sant Valentí!

Compartir

SeguretatMalgrat que a Catalunya, la diada en que es celebra l’amor és Sant Jordi, la penetració comercial de la festivitat de Sant Valentí fa que també sigui molt seguida a les nostres contrades, pel que l’epidèmia global de malware que hi està relacionat també ens pot acabar afectant.

Redacció – Diumenge vinent, 14 de febrer, serà celebrat arreu del món com el dia de l’amor, Sant Valentí. No és estrany que per a festejar l’avinentesa, les parelles s’enviïn missatges de tota mena emprant per a això les noves tecnologies. És gairebé segur que si es realitza un estudi estadístic, es veurà com el tràfic mundial de correu electrònic, SMS, missatgeria instantània o missatges en xarxes socials entre d’altres, augmenta.

És una oportunitat que, com qualsevol data o esdeveniment destacat, els creadors de malware no deixaran passar de llarg per als seus propòsits delictius. S’espera, doncs -i les companyies especialitzades en seguretat informàtica ja ho adverteixen-, una allau de falsos missatges simulant ser d’una admiradora secreta (els homes acostumen a ser les víctimes propiciatòries d’aquestes maniobres, encara que també hi ha versions per a elles) o d’algú que, suposadament, "coneixes".

També podem trobar-nos amb falses ofertes de regals per a la nostra parella, a preus que pràcticament són impossibles i que ens condueixen a pàgines fraudulentes l’objectiu de les qual és capturar les dades de la nostra tarja de crèdit.

Així que, durant aquests dies i fins al dilluns, extremeu les precaucions amb el que us arriba per correu electrònic. Si bé al nostre país la festa de l’amor és el 23 d’abril, la força comercial del 14 de febrer (data globalitzada per l’omnipresent cultura nord-americana) fa que aquesta celebració també s’hagi fet un forat en el nostre calendari, essent seguida massivament.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)