Conferència de Rovio Stars i 5Ants a Gamelab 2013

Compartir

Rovio, pares d’Angry Birds, han ofert el seu producte per a desenvolupadors anomenat Rovio Stars. Per complementar la seva conferència han parlat també membres de 5Ants, empresa catalana dedicada al món dels videojocs.

Jussi Immonen ha presentat Rovio Stars, la proposta de Rovio per als desenvolupadors que necessitin un impuls per llançar els seus jocs a un ampli mercat de clients potencials a escala global.

Han començat donant dades sobre Rovio: actualment consten de més de 650 treballadors dels quals més de la meitat es dediquen a la secció de jocs. Tenen oficines a Finlàndia, Suècia, Estats Units, Corea del Sud, Japó i Xina. El 2012 van tenir un volum de negoci de 150 milions d’euros i 1,7 bilions de descàrregues dels seus jocs. Tenen una ràtio mensual de 260 milions de jugadors i els dibuixos d’Angry Birds, Angry Birds Toons van tenir 400 milions de visionats durant els primers mesos.

IMG_7838

El projecte Rovio Stars es basa en oferir solucions a l’estratègia de màrqueting i de comunicacions dels desenvolupadors. Ofereixen creació de tràilers, cinemàtiques, banners i anuncis i text descriptiu. A més, ofereixen solucions de premsa contactant amb periodistes reconeguts, distribuint reviews i donant suport a les relacions amb premsa en general.

La idea principal cap a l’usuari és aconseguir que se senti atret pel joc durant les primeres partides per aconseguir que, amb el temps, segueixi jugant i que l’experiència de joc duri el màxim temps possible. Passos importants per aconseguir tot això són un bon acostament a l’usuari, oferir personatges i història atraients, diversió i addicció, bona qualitat de producte, bons gràfics, innovació en la manera de jugar, progrés immersiu en el joc, varietat de joc i monetització.

5Ants és una empresa catalana desenvolupadora de jocs des de 2006, dedicant-se al món dels mòbils des de 2011 i consta d’una plantilla de 12 persones. El 2012 van presentar el tràiler del seu joc Tiny Thief i, al poc temps de la seva publicació a YouTube, Rovio es va posar en contacte amb ells. Si bé és cert que tenien el producte finalitzat, aquest no estava preparat per al seu llançament a nivell global. Faltaven detalls per polir, simplificar la jugabilitat, preparar una bona campanya de publicitat i, en definitiva, arreglar tots els detalls necessaris per aconseguir que Tiny Thief fos un projecte d’èxit, ja que si bé la base estava feta, necessitaven perfilar tots els aspectes anteriorment comentats.

IMG_7851 (1296 x 864)

Rovio Stars va estar aconsellant 5Ants durant 10 mesos per millorar el seu producte, sempre respectant la idea original dels seus creadors. Van necessitar portar el joc a diferents plataformes amb la complicació que això comporta, redissenyar un nou tipus de control més amigable per a tot tipus de jugador i solucionar molts errors detectats durant el procés de redisseny. Gràcies a tot això, al costat del nom que ja de per si té Rovio, van aconseguir crear un producte molt millorat respecte a l’original.

El resultat final és un joc amb 3.500 animacions, 700 sons, 30 nivells diferents i 80 personatges. Tiny Thief estarà disponible al juliol per a mòbils i PC.

IMG_7870

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: