Confirmada la llista de xerrades de la Volcànica

Compartir

La festa de la informàtica d’Olot confirma la llista de ponents i xerrades que s’hi celebraran.

L’organització de la Volcànica, la LAN party de La Garrotxa, ha publicat la llista de les xerrades i diferents actes que conformaran l’edició d’aquest any de la festa informàtica.

Una instantània d'una edició anterior. Imatge gentilesa de l'organització

Una instantània d’una edició anterior. Imatge gentilesa de l’organització

L’esdeveniment començarà el divendres dia 25 a l’IES Bosc de la Coma d’Olot, amb una xerrada sobre seguretat informàtica que comptarà amb representants del CESICAT (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya) i de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

El dissabte 26 les sessions es faran al Centre de Formació d’Adults d’Olot, i començaran a les 10 del matí amb una xerrada d’Introducció al desenvolupament d’aplicacions web amb Symfony2 que durarà fins a les 13 hores i a la qual seguirà una sessió sobre un dels temes de moda: la impressió 3D.

Després de l’hora de dinar (14 a 16 hores), la sessió de tarda engegarà amb un habitual de la Volcànica, la xerrada sobre el projecte Guifi.net, a la qual seguirà la que organitza aquest mateix rotatiu i en la que el nostre co-director Guillem Alsina explicarà la nostra experiència de posicionament, enfocant-se sobretot en les xarxes socials.

No deixarem aquest tema en la següent conferència, titulada “Novetats posicionament web (Panda, penguin…)” i en la qual es parlarà sobre les principals novetats que ofereix Google per evitar les ‘trampes’ en el posicionament web.

La jornada del dissabte es clourà amb una xerrada sobre els canvis en la seguretat informàtica i les noves amenaces a la privacitat.

Al llarg de tot el dissabte i el diumenge, i en diferents horaris, es desenvoluparà un taller d’animació digital amb Blender.

Així mateix, aquestes activitats correran en paral·lel als tornejos de videojocs, per als quals -i a diferència de les xerrades que són d’accés lliure i gratuït- caldrà estar prèviament inscrit. Enguany, els jocs escollits són Counter Strike Global Offensive, League of Legends, i Age of Empires II per a PC, Rock band (PS3), i Dance Dance Revolution.

Però no només de tecnologia podrà gaudir l’assistent a la Volcànica. També hi haurà una demostració de Drift per radiocontrol juntament amb una competició per als assistents, i una demostració de futbol de taula.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: