Confirmat oficialment: Toshiba abandona la fabricaci

Compartir

Els usuaris actuals seguiran gaudint de suport tècnic i productes, han assegurat des de la companyia.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La multinacional nipona s’ha donat per vençuda en la lluita que l’enfrontava juntament amb altres empreses contra un consorci liderat per Sony per imposar l’estàndard que ha de ser el successor de l’actual DVD. La pressió exercida per les darreres decisions d’importants actors d’aquest joc ha estat excessiva per a Toshiba, que finalment -i davant la possibilitat d’acabar perdent de forma natural entre l’audiència- ha decidit abandonar.

La "batalla" decisiva en aquesta guerra s’ha lliurat sense cap mena de dubte entre les grans "majors" de Hollywood, les principals productores cinematogràfiques que en general no s’han volgut alinear amb una o altra alternativa a excepció de Warner Bros, una de les més importants per volum de títols al mercat, que fa uns mesos es va decantar obertament pel format apadrinat per Sony. La setmana passada fou la cadena de supermercats Wal-Mart la que anunciava la seva alineació en el bàndol del Blu-ray Disc venent només material audiovisual en aquest format.

Aquests dos fets semblen haver estat massa per a Toshiba, que s’ha vist acorralada i amb cada dia menys possibilitats al mercat, situació que l’ha portat a abandonar abans de ser vençuda.

Feia alguns dies que s’especulava amb aquesta possibilitat, que ja va avançar la cadena radiotelevisiva pública del Japó, NHK, citant per a això una font anònima que formaria part de la multinacional, però ha estat aquest principi de setmana el que ha vist com oficialment Toshiba presentava la seva "rendició", tal i com ho han qualificat moltes publicacions.

Els plans de la companyia japonesa són de deixar de fabricar activament productes HD-DVD a finals del mes vinent, encara que haurà de mantenir recanvis i suport per a aquells que estan al carrer des de fa anys en mans dels usuaris. La vídeoconsola Xbox 360 de Microsoft incorpora una unitat HD-DVD per a executar els vídeojocs, pel que no es pot quedar sense recanvis ni suport tècnic.

També hauran de ser proporcionats consumibles, doncs fins avui s’han venut més d’un milió de gravadors i reproductors d’HD-DVD, i aquests necessitaran nous discos.

Una bona oportunitat per als que vulguin adquirir un equip d’alta definició?

Tot i que la lògica indicaria que ara menys que mai és el moment per a l’adquisició d’equips HD-DVD, l’anunci de Toshiba farà sense cap mena de dubte que el preu dels estocs que queden caiguin en picat. Davant d’això, i si el que volem és un aparell que ens permeti símplement gravar continguts sense haver de reproduir films adquirits en un vídeoclub o botiga (només per al nostre consum propi), serà un bon moment per adquirir un d’aquests aparells que estan a punt de ser descatalogats.

Més informació:

Nota de premsa oficial de Toshiba
http://www.toshiba.co.jp/about/press/2008_02/pr1903.htm

Guillem Alsina