Confirmat: Windows 7 per al Nadal

Compartir

WindowsUn post en un dels blocs oficials del Windows 7 allotjats per la xarxa MSDN, indica que la RTM del nou sistema estaria a punt cap a l’agost i, per tant, la versió final podria ser instal·lada en màquines pels volts de Nadal.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tal com ja vaig afirmar al seu dia, Microsoft ha revelat una nova dada que apunta a què el successor del Windows Vista estarà a l’abast dels consumidors per a la campanya nadalenca. Amb això, la companyia de Redmond busca esborrar el més ràpidament possible el fiasco que ha suposat Windows Vista a nivell comercial.

La revelació s’ha produït a través d’una entrada del bloc Engineering Windows 7, oficial de la companyia de Redmond i allotjat en els servidors de MSND. En aquest post s’hi analitzen les diferents etapes per les quals està passant i passarà el futur sistema de Microsoft, i s’afirma que la versió RTM del sistema (Release to Manufacturing, és a dir, preparada per enviar als fabricants i integradors) estarà a punt cap a l’agost. Això significa que, entre l’agost i l’octubre/novembre, els fabricants i integradors podran experimentar amb aquest sistema, provar les seves màquines, optimitzar-les per al màxim rendiment amb ell, i desenvolupar nous drivers per a què el maquinari existent funcioni bé i el nou que serà llançat en el futur sigui compatible.

L’arribada de la RTM del Windows 7 es farà a temps per a què els fabricants tinguin a punt els seus nous ordinadors per a la campanya nadalenca preparats amb Windows 7, especialment pel què fa als netbooks, dels quals se’n preveu seran novament una de les estrelles de la campanya -malgrat que probablement sense arribar a les altíssimes cotes que van aconseguir aquest passat Nadal-.

El llançament del Windows 7 s’ha de considerar estratègic per a Microsoft, després de què Windows Vista s’hagi convertit en un fracàs de crítica i comercial en vendes OEM comparable al què va suposar en el seu moment Windows Millenium. Passar una altra campanya nadalenca amb Vista podria significar per a la companyia de Redmond perdre vendes en favor de GNU/Linux, especialment en les màquines de baix cost.

En el terreny dels netbooks, un Vista massa “pesat” i lent per a aquests petits aparells podria ser el que més patís la pèrdua de cota de mercat, canibalitzat pel seu propi antecessor Windows XP, amb el què els nois de Steve Ballmer semblen incapaços de tallar llaços degut a aquesta incapacitat del seu successor per a funcionar mitjanament bé en els ultraportàtils més petits. Amb un Windows 7 optimitzat per a aquesta categoria de màquines, Microsoft podria permetre’s deixar de proporcionar llicències de XP als fabricants de netbooks, passant pàgina definitivament pel que fa a aquest sistema operatiu.

També cal tenir en compte l’entrada en escena dels netbooks basats en xips ARM equipats amb Ubuntu i Android, el rendiment comercial dels quals és tota una incògnita però que estan despertant molta expectació en els mitjans especialitzats i l’audiència professional.

Si no s’arribés a temps per a la campanya nadalenca d’enguany, un retard voldria dir perdre una gran quantitat de vendes i, sensiblement, quota de mercat, pel què podem estar ben segurs que la multinacional de Redmond farà l’impossible per a què Windows 7 estigui preparat per a aquestes dates. Li queda molt poc, perquè l’existència de la versió Release Candidate indica que ja bona part de la feina està feta.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)