Continua el ‘serial’ PlayStation Network

Compartir

PlayStationMentre que es filtrava a la premsa la data del 31 de maig per a restablir el servei amb normalitat (un mes i mig després de deixar-lo fora de línia!), la companyia s’afanyava a desmentir tals afirmacions. Tornem al punt de partida, sense data per tornar a poder jugar amb els nostres amics i amb una mala imatge que cau com una maça sobre la multinacional japonesa a cada dia que passa.

Redacció – Sony s’ho pren amb calma per tornar a posar en línia el servei PlayStation Network, assegurant que està fent tots els esforços possibles per tal de recuperar la normalitat quan més aviat millor però sense deixar de banda la seguretat dels usuaris i les seves corresponents dades, pel que el “nou sistema” (tal i com es refereix a ell la companyia) ha de ser testejat exhaustivament abans de ser posat definitivament en funcionament. I aquest testeig inclou la participació d’auditors externs.

Encara no s’ha aclarit la magnitud del robatori de dades, ni si aquestes han estat emprades de manera massiva per al lladronici. Tot sembla indicar que els lladres no han pogut treure gaire profit de la seva acció, almenys de moment, però també és possible que estiguin esperant que les aigües tornin al seu curs i es calmin per a entrar en acció.

Mentre, s’ha filtrat a diversos mitjans una informació que apuntava al 31 d’aquest mes com a probable data de tornada a la normalitat de PlayStation Network. Ràpidament, Sony ha dit que aquests rumors són infundats, i que no es sap amb seguretat quan es podrà tornar a posar online el servei.

Mala imatge? No, dolentíssima

Les pèrdues per a Sony seran incalculables, especialment pel que fa a la pèssima imatge que està oferint i a la pèrdua de credibilitat que patirà davant dels seus clients. Els acudits fàcils sobre l’abandonament massiu d’usuaris de la PlayStation Network i el seu pas a Xbox Live ja comencen a ser freqüents a la Xarxa, i malgrat que els jugadors s’ho prenen amb altes dosis de filosofia i bon sentit de l’humor (quin remei els queda!) la seva decepció és palpable.

La companyia s’haurà d’esforçar d’allò més per a esborrar parcialment aquesta mala imatge (del tot li serà impossible), i probablement ho farà a base de regals. De la quantia d’aquests dependrà en gran mesura el perdó dels usuaris actuals, malgrat que això no portarà a recuperar aquelles persones que considerin la compra d’una primera videoconsola i descartin a la PS3 per aquest incident.

Què passaria si els servidors de la xarxa Xbox Live patissin el mateix tipus d’atac? és quelcom que probablement s’estaran preguntant molts avui. És difícil donar una resposta, però gairebé un mes inaccessible és una veritable eternitat per a qualsevol servei online.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina