Convocada per al 18 de desembre nova vaga d’informàtics

Compartir

El govern segueix fent-se el suec amb les reivindicacions del col·lectiu mentre es gesta una nova protesta i continuen les negociacions, segons fonts properes a ambdues parts.


Un moment de la manifestació a MadridRedacció imatica.org – Tot i les mobilitzacions que es van dur a terme el passat dimecres dia 19 de novembre a tot l’Estat Espanyol, els diversos col·legis d’enginyers i associacions que agrupen el col·lectiu professional d’informàtics no han aconseguit fer variar gens ni mica al govern en els seus plans per al futur de les diverses enginyeries tècniques. El màxim que semblen haver aconseguit és seure amb els seus representants en una taula per dialogar. I com això no és suficient, s’ha programat una nova jornada de vaga i manifestacions per al dia 18 de desembre.

L’anterior jornada de protesta, duta a terme el 19 del mes passat, va donar un balanç desigual: mentre els estudiants es llançaven en massa al carrer, la incidència entre els professionals del sector era mínima. Moltes empreses van decidir no secundar la vaga per por de ser els únics i perdre clientela a mans de la competència, mentre que els informàtics d’altres empreses van considerar en la seva majoria que ser els únics de la companyia fent vaga no era apropiat.

Així les coses, i segons xifres declarades, les diverses manifestacions organitzades a les principals ciutats de tot l’estat van reunir a 40.000 persones, majoritàriament estudiants universitaris de carreres d’enginyeria tècnica.

De moment el CONCITI (Consell General de Col·legis d’Enginyers Tècnics en Informàtica d’Espanya) no ha mostrat el seu suport explícit a les manifestacions del 18 de desembre o, almenys, aquest no s’ha fet públic a través de la web. Fonts properes a les parts implicades que han preferit romandre a l’anonimat indiquen la possibilitat que encara s’estigui esgotant la via del diàleg.

Guillem Alsina