Convocat a Granollers el primer encontre presencial de la blogosfera catalana

Compartir

Hi assistiran destacats personatges de l’ecosistema internauta català, que oferiran conferències i tallers per als assistents.


Redacció iMàtica – La capital del Vallès Oriental es convertirà aquest proper dissabte dia 26 també en la capital de la blogosfera catalana mercès a la primera edició de la Catosfera, l’encontre presencial de la blogosfera catalana.

Els blogs o blocs (tal i com s’ha adaptat aquest terme de l’anglès original) consisteixen en un sistema de publicació de llocs web automatitzats i les entrades del qual s’ordenen de forma que les darreres informacions que s’han posat en el temps són les primeres que es veuen.

Els blocs van veure arrencar la seva popularitat amb la darrera Guerra del Golf, en la qual tant soldats estadounidencs com ciutadans iraquians o periodistes independents van descriure les seves vivències en el conflicte a Internet mitjançant els seus respectius blocs. Des d’aquells dies s’ha afirmat que els blocs han democratitzat la informació, permetent a més que tothom publiqués les seves experiències i inquietuds a la Xarxa i les compartís amb el món. Serveis com Blogger, de Google, han facilitat a l’usuari final la seva publicació.

L’èxit de la Catosfera ha estat tal que més d’una setmana abans de la seva celebració, els organitzadors han hagut de penjar el cartell de "complet", amb més de 600 peticions per a un aforament que amb prou feines arriba a les 300 places.

Durant les jornades, que aniran des del divendres dia 25 fins al diumenge 27 ambdós inclosos, es parlarà entre d’altres temes del codi ètic dels blocaires, de com generar negoci amb els blocs o del paper que aquests tenen en els negocis ja establerts, del paper d’aquestes publicacions en la política del nostre país, o de l’anomenat "periodisme ciutadà". Hi haurà també tallers que aniran des del bàsic "com fer un bloc" fins a com guanyar-hi diners, i el dissabte al vespre es farà una trobada informal de blocaires, un encontre dels anomenats Beers & Blogs (Cervesa i Blocs).

Entre els personatges destacats del món de la Internet catalana que participaran d’una o altra manera en l’encontre hi trobem a Dídac Lee (emprenedor gironí responsable entre altres projectes d’Intercomgi, Atraczion o Spamina), Vicent Partal (Vilaweb), Saül Gordillo (director de l’Agència Catalana de Noticies), Enric Sopena (El Plural.com), o Mònica Lòpez (presentadora de La Malla a COM Ràdio).

La Fundació puntCat ha volgut afegir-se a la festa donant vals de descompte del 50% en el registre de dos dominis .cat per cada assistent a l’encontre. Altres col·laboradors de l’esdeveniment són l’ajuntament de la ciutat que l’acull, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, CCRTV, Menéame (‘agregador’ social), COM Radio, iCat fm o Vilaweb.

Més informació:

Bloc de la Catosfera
http://www.catosfera.net/

Guillem Alsina