Cop d’estat a Internet?

Compartir

La UIT proposa assumir funcions de “govern d’Internet”, un moviment sobre el qual moltes organitzacions ja han alertat per tallar la llibertat fins ara imperant a la Xarxa.

La sorpresa saltava ahir en la Conferència Mundial de Telecomunicacions Internacionals (CMTI-12) que es celebra fins avui divendres dia 14 a Dubai, quan el president de la UIT (Unió Internacional de Telecomunicacions) proposava que aquesta organització es faci càrrec de diverses funcions de govern d’Internet, sense que tal proposta formés part de l’ordre del dia.

Amb anterioritat, havien sorgit rumors sobre la possibilitat que en aquesta conferència es pogués posar sobre la taula i s’acordés la creació d’un cos policial per a la Xarxa de xarxes. Si bé això no ha estat així explícitament, la proposta del president de la UIT va en la línia d’exercir un control més estricte sobre Internet, d’una manera “gairebé policial”.

Diverses organitzacions com la Internet Society es mostren obertament contràries a l’exercici d’un control centralitzat de la Xarxa, deixant aquestes funcions en mans de diverses organitzacions independents però també relacionades entre elles.

La votació al respecte d’això es celebrarà avui mateix, divendres dia 14 de desembre. Una data que, per a uns, podria marcar l’inici d’una Internet més segura i controlada, mentre que per a d’altres podria ser el principi de la fi de la Xarxa lliure i oberta que hem conegut fins ara.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: