Cop dur a l'HD-DVD

Compartir

Warner Bros, un dels estudis cinematogràfics més importants del món, ha anunciat que apostarà obertament pel format Blu-ray Disc editant les seves creacions exclusivament en aquest tipus de suport. Toshiba no llança la tovallola i tot i admetre que la notícia és un cop dur, no dóna la guerra per perduda.


Redacció iMàtica – L’enfrontament entre els formats d’emmagatzematge HD-DVD i Blu-ray disc ha estat comparat molts cops al què en els anys vuitanta va enfrontar al format Beta amb el VHS pel control dels aparells de vídeo domèstics. L’HD-DVD ve recolzat per un grup d’empreses liderades per Toshiba, que és la que més èmfasi està posant en la defensa d’aquest format, mentre que el Blu-ray ve abanderat per Sony que l’ha inclòs en la seva vídeoconsola PlayStation 3.

En aquesta particular guerra, l’HD-DVD ha patit aquests dies una derrota que pot perjudicar seriosament al seu futur: la productora Warner Bros, una de les principals del món del cinema, ha anunciat que a partir d’ara editarà les seves creacions per a alta definició exclusivament en format Blu-ray Disc. A partir del maig d’enguany, tots els nous títols ja sortiran només en Blu-ray Disc, mentre que fins aleshores ho faran en el clàssic DVD i en el nou format. La decisió ha estat presa per la Warner en resposta a la demanda del mercat, segons han afirmat des de la productora.

Toshiba no llança la tovallola, i de boca del seu president per a Amèrica ja ha afirmat que aquest anunci, malgrat ser un cop dur, no significa ni de bon tros la derrota, i s’ha mostrat confiat en el futur i en la propera adopció de l’HD-DVD pels usuaris en detriment del Blu-ray. La multinacional japonesa ha declinat detallar quines seran les següents passes que prendrà en aquesta cursa.

Més informació:

Nota de premsa de Warner Bros
http://www2.warnerbros.com/web/corpcomm/press_release.jsp?id=BlurayDiscFormatRelease

Notícia de l’agència Reuters
http://www.reuters.com/article/technologyNews/idUSN0734149020080107?pageNumber=2&virtualBrandChannel=0

Guillem Alsina