Corea del Nord ha estat més de 24 hores sense connexió a Internet

Compartir

Una notícia que ha passat bastant desapercebuda però que pot tenir consqüències molt importants. De moment no sabem si es tracta d’un atac o simplement han desconnectat el cable que concedeix Internet a quatre escollits en el món privat del seu president, Kim Jong Un. El seu petit estat ha experimentat diferents problemes aquest cap de setmana passat i molts llocs webs han estat caiguts durant hores.

El que ha alimentat aquesta caiguda és la relació que pot tenir amb els últims esdeveniments entre Estats, empreses i hackers de tot el món. Aquests últims dies va sortir el rumor que l’FBI va assenyalar a Corea del Nord com a principal culpable de l’atac a la firma Sony, paraules també sortides del president Barack Obama. El poder americà està neguitós però ha assegurat que els responsables de l’atac ho pagaran car.

“Respondrem proporcionalment, i ho farem en el moment i lloc adequat”

Al principi la premsa va especular que la caiguda de connexió a Corea era una incidència petita, però al final el problema va resultar ser més gran, ja que va causar gran enrenou entre empreses, estats i persones influents de diversos sectors.

TAMBÉ: Tots el que has de saber sobre l’atac a Sony Pictures

HAHAH

Els especialistes com Doug Madory han explicat que els servidors de Corea del Nord estan actualment amb un funcionament anormal, situació que encaixa amb un atac massiu o una inspecció superior. A més a més, aquest país té poc més de 1.024 direccions IP i només disposa d’un proveïdor.

Poc a poc les peces encaixen i aviat veurem els culpables dels últims atacs informàtics que estan tenint lloc aquests dies. Els 4 gats que tenien accés a Internet ja poden tornar a utilitzar aquest servei totalment diferent del que coneixem nosaltres, un espai propi, controlat i censurat.

Us imagineu un país com el nostre sense Internet tot un cap de setmana?

Font | BBC

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: