Cortex, una nova manera d’interactuar ràpidament amb el navegador web

Compartir

ChromeNecessiteu compartir ràpidament un enllaç a Facebook o Twitter? referenciar una pàgina web al vostre blog? A partir d’ara, gràcies a Google Chrome i l’extensió Cortex, aquest procés és molt més àgil i ràpid, en tan sols un clic i uns pocs segons.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Ara que la botiga virtual d’aplicacions i extensions per a Google Chrome està en marxa, podem començar a descobrir petites “joies” de la programació que amplien les funcionalitats del browser més popular dels darrers temps (i pujant en nombre d’usuaris) i ens faciliten la feina diària. Aquest és el cas de l’extensió Cortex, la comesa de la qual és abreujar el nombre de passes necessàries per a compartir un contingut a la Web social fins a un sol clic i rebaixar el temps necessari per a tal procés fins que aquest es torna menyspreable.

El creixement dels serveis anomenats “socials” de la Web 2.0 com Facebook, Twitter, LinkedIn o Tumblr entre d’altres, ha comportat que la informació sigui compartida entre usuaris en forma d’enllaços que es copien i enganxen en els perfils de Facebook, que s’escurcen per a integrar-los en els tweets i que després es copien i s’enganxen en aquests. Tots aquests processos requereixen les seves passes, quelcom que pot acabar resultant tediós si es du a terme repetitivament.

Per sortir al rescat dels internautes molt actius en les xarxes socials ha nascut Cortex. Aquesta extensió per a Google Chrome (no funciona fora del navegador de la companyia del cercador) s’instal·la d’una manera molt senzilla amb un sol clic de ratolí. A partir d’aquí, sol·licita la configuració de diversos serveis socials com Facebook o Twitter (haurem d’entrar el nostre nom d’usuari i contrasenya d’aquests serveis) per a després compartir informació en els nostres perfils en ells.

A partir d’aquí, i quan veiem una pàgina interessant a la Web, amb tan sols un clic llarg de ratolí, Cortex ens desplegarà una interfície molt còmoda i intuïtiva basada en un cercle en el qual s’hi agrupen les icones dels serveis socials configurats. N’hi haurà prou amb un clic en el servei seleccionat per a compartir en ell i amb tots els nostres contactes l’adreça de la pàgina que estem visitant.

Cortex podria tenir la màxima expressió de la seva usabilitat en Chrome OS muntat sobre un tablet lleuger amb pantalla multitàctil, doncs en qüestió d’uns pocs segons es poden compartir molts enllaços amb aquest mètode, i sense cap mena de dubte ser una eina de primera no només per a qualsevol internauta, si no específicament per al perfil de Community Manager, qui desplega una gran activitat online sobretot compartint enllaços.

Aquesta extensió és totalment gratuïta i descarregable des de la Chrome Web Store.

Més informació

Lloc web de l’aplicació

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina