Cotxes: el futur objectiu de les apps

Compartir

Sistemes IVI i de navegació, camps d’expansió per als creadors d’aplicacions informàtiques lleugeres.

Interior d'un vehicle amb sistemes de navegació/IVI a bord

Interior d'un vehicle amb sistemes de navegació/IVI a bord

En el darrer CES de Las Vegas, la indústria automotriu va tenir un lloc destacat entre els expositors, i en aquest proper Mobile World Congress també comptarà amb una lloc d’importància. Arran de què aquesta presència?

La informàtica en els cotxes és un dels camps d’expansió amb més futur per a les indústries tecnològiques. Aquestes poden trobar múltiples oportunitats en els sistemes d’entreteniment de bord, que no fa tant es limitaven a reproductors de DVD. Ara tenim la possibilitat d’utilitzar les pantalles tàctils dels tablets per a proporcionar sistemes que permeten connectar-se a Internet, usar aplicacions com ara suites ofimàtiques, reproductors de vídeo/àudio, o videojocs.

El mateix tenim per als sistemes de navegació GPS, que s’acosten als sistemes dels smartphones permetent l’actualització en temps real a través d’Internet amb dades del trànsit, de navegació i fins i tot d’execució d’aplicacions que no tinguin res a veure amb la navegació i la planificació de rutes, com la reproducció de continguts.

Google ja fa temps que s’ha atrevit amb un projecte de conducció de vehicles de motor sense pilot humà que ens demostra la importància que poden tenir els vehicles en el futur de les empreses informàtiques.

Malgrat que ja fa temps que veiem cotxes (especialment de gamma alta) equipats amb sistemes operatius i amb ordinadors de bord, una cosa és dotar-los del maquinari i la plataforma de programari, i una altra de diferent és que puguin ser atractius per als creadors de programari independent, així com ho són els smartphones i tablets. Però amb l’evolució abans descrita dels sistemes informàtics en els vehicles, aquest sembla ser el seu destí.

El futur apunta cap a l’ús cada cop més gran d’apps en els cotxes. Per exemple, en els nostres desplaçaments de feina, podem utilitzar les apps de diverses emissores de ràdio per a sintonitzar els nostres programes preferits, o calmar l’hiperactivitat dels nostres fills amb una partida a l’Angry Birds en el seient del darrere del nostre cotxe mentre els portem a l’escola.

Les possibilitats són infinites, i sembla que al sector de l’automoció també l’interessa oferir noves prestacions a més de velocitat, estabilitat, seguretat, confort i baix consum de combustible als seus clients. El maridatge perfecte està servit.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: