Cotxes: la nova frontera de les apps

Compartir

Els principals fabricants de sistemes d’àudio i entreteniment en vehicles de motor ja es preparen per a un escenari dominat per les apps.

El concepte que va debutar en els smartphones, es va continuar emprant en els tablets i ha fet el seu salt als televisors i fins i tot als ordinadors, tindrà en un futur proper un nou escenari en el qual fer acte de presència: els sistemes d’àudio i oci digital dels vehicles a motor.

Així els detalla la publicació online CE Outlook en un article exclusiu basat en les declaracions de diversos fabricants de sistemes car audio de primera línia com Alpine o Pioneer.

I és que, segons un estudi d’aquesta darrera, un 80% dels usuaris de vehicles de motor empren apps en els seus cotxes, essent les més populars les de navegació i mapes -lògicament- amb un 56% del total, seguides per les de música amb un 31% i les xarxes socials amb un 24%.

En aquest escenari s’imposa la fabricació de maquinari que empri sistemes operatius compatibles amb l’ús d’apps, i solucions que facilitin el seu ús sense haver de recórrer a les mans i, per tant, a les interfícies tàctils -per motius més que evidents per al conductor d’un vehicle-, com per exemple els sistemes de reconeixement de veu.

L’eclosió de les apps permetrà als desenvolupadors obrir noves possibilitats. CE Outlook posa l’exemple d’una nova app creada per a Ford que permet saber les vendes dels productes que ens interessen en l’àrea per la qual estem conduint.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: