Creen associació per potenciar la navegació en interiors

Compartir

Empreses com Nokia, Samsung o Sony, s’han agrupat sota el paraigua de la In-Location Alliance per tal de potenciar l’adopció del geoposicionament en interior d’edificis, i aportar solucions tecnològiques per fer-lo possible i treure-li tot el suc.

La navegació pel centre de convencions de Las Vegas

La navegació pel centre de convencions de Las Vegas

En el CES de Las Vegas d’aquest any vaig tenir l’oportunitat de veure les primeres proves serioses de la tecnologia de navegació en interiors, gràcies a una app per als mòbils dels assistents que ens permetia localitzar les estances del nostre interès en el gegantí mapa de les descomunals instal·lacions del casino i el centre de convencions en els quals es celebrava l’esdeveniment, i guiar-nos des del punt en què ens trobàvem fins allà.

Després d’assumir reeixidament la tasca de convertir-se en un dels dispositius per excel·lència en la navegació en exteriors gràcies a la inclusió de maquinari GPS (en la majoria dels casos, A-GPS), una de les properes fronteres que es dibuixen per als smartphones és la de la navegació en interiors. Aquesta consisteix en conèixer la ubicació de l’usuari dins d’un edifici i dirigir-lo a una estança determinada dins d’aquest. El gran problema és que, aquí, el GPS no funciona.

In-Location Alliance és una associació composada per diversos fabricants entre els quals es troben Nokia, Samsung, Sony, Qualcomm, Broadcom, NowOn o l’espanyola Indra, i l’objectiu dels quals és proporcionar solucions tecnològiques per millorar la navegació a l’interior d’edificis així com fomentar la seva adopció entre fabricants i usuaris. Actors importants com són Apple i Google no formen part d’aquest consorci.

L’aliança provarà solucions i crearà estàndards oberts utilitzables per tots els seus membres. Les primeres proves començaran aquest mateix any, i s’espera poder disposar ja d’alguns estàndards en el 2013.

Ja que en interior no es pot emprar el geoposicionament per GPS (doncs funciona via satèl·lit, i no hi ha cobertura d’aquesta senyal estant sota sostre), l’aliança proposa una barreja de tecnologies existents per a què els estàndards creats puguin funcionar en els terminals existents fins ara: Bluetooth 4.0 i Wi-Fi.

Es pot suposar que la posició de l’usuari s’aconseguiria instal·lant punts d’accés repartits estratègicament en el complex per a triangular la seva ubicació, la qual hauria de tenir un marge d’error força petit.

La navegació en interiors es fa especialment útil en fires i congressos que es celebren en grans centres concebuts, precisament, per a aquest tipus d’actes.

És probable que les primeres proves en escenaris reals i amb públic es vegin en el CES de Las Vegas del gener i les primeres aplicacions es puguin tocar en el Mobile World Congress de Barcelona al març.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: