Creixen les infeccions de malware en contagis amb claus USB

Compartir

SeguretatUn recent estudi dut a terme per Kaspersky revela que el nombre de casos d’infeccions víriques provocades per patògens que es contagien emprant mitjans d’emmagatzemament extraïbles ha augmentat. La guàrdia baixa dels usuaris, més acostumats al contagi de malware per Internet, pot ser-ne la causa principal.

Redacció – En l’informe mensual d’evolució del malware realitzat per Kaspersky per a aquest passat mes d’octubre, destaca la pujada en el rànquing del patogen Autorun.dui i l’entrada d’Autorun.awkp, que es propaguen a través de mitjans d’emmagatzemament extraïbles com les populars claus USB.

L’augment d’aquest tipus d’infeccions és degut amb tota probabilitat a la relaxació en les pràctiques de seguretat dels usuaris, cada dia més conscienciats del perill que els ronda a Internet, però poc advertits de la resta de situacions de risc a les quals es poden veure sotmesos.

Tot i el què acabem d’explicar, indicar que el mitjà més important d’infecció d’equips informàtics continua essent la Xarxa de xarxes.

Principals recomanacions

Qualsevol clau USB que provingui de fora (sigui d’un altre usuari o d’un altre ordinador) o pròpia que hagi estat connectada a una altra màquina, així com per extensió, qualsevol mitjà d’emmagatzemament regravable, haurà de ser examinat amb l’antivirus. Si tenim activada la protecció resident, l’alarma hauria de sonar de forma immediata en connectar el dispositiu al sistema, encara que un escànner explícit mai sobra.

La recomanació de disposar d’un sistema de protecció complet que inclogui antivirus, antispam, tallafocs i qualsevol altra eina que ajudi a garantir la seguretat del nostre ordinador es dóna per més que assumida.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)