Crisi econ

Compartir

Mentre les borses financeres mundials cauen una rere l’altra per por que la recessió als Estats Units, la venda d’ordinadors no es troba fora d’aquest fenomen. Seguint amb la informació relativa a l’economia mundial, les dades que vénen del país nord-americà són contundents: el segon banc en importància va anunciar pèrdues per uns 10.000 milions de dòlars en un sol trimestre, el que va fer caure a la majoria de les Borses del planeta. El que passa és que es va punxar la "bombolla" producte de l’especulació immobiliària i això va desencadenar una crisi econòmica en cadena: una immensa quantitat de nord-americans va contraure crèdits relatius a l’habitatge que mai podran ser cobrats pels bancs… una cosa porta a l’altra.


Marcos Guglielmetti – En aquest marc, IDC va informar dimecres passat que les vendes de PC van créixer un 15.5% durant el darrer quadrimestre, el que representa una xifra menor a l’esperada i posa nerviosos als inversors i empresaris que temen reduccions més grans en les expectatives de vendes.

És així que aquells que inverteixen en aquest mercat estan a la recerca d’indicadors que puguin donar una idea sobre com aniran les vendes essent que la resta de l’economia mundial sembla estar-se ensorrant. Dimarts passat Intel va donar a conèixer resultats decebedors, quelcom que va atiar encara més el foc.

Igualment, segons IDC el creixement de vendes no va ser tan bo com s’esperava perquè els compradors van protagonitzar un gran auge al juliol, agost i setembre, i era d’esperar-se que això es frenés en algun moment.

D’ençà que el sector tecnològic va arribar a la seva maduresa, no s’han viscut èpoques de recessió econòmiques, pel què l’impacte és poc predictible. Per al 2008 s’està parlant d’un creixement del 12.2%, però si la desacceleració econòmica als Estats Units segueix el camí actual, aquesta xifra podria ser menor.

Font:

Informática MasterMagazine > Actualidad – informática
http://www.mastermagazine.info/

Guillem Alsina