El preu, un handicap per als nous Nokia

Compartir
Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800

Un alt directiu de Telefónica criticava recentment la política de preus de tots els fabricants en general i de la companyia d’Espoo en particular.

Tots els constructors tendeixen a pensar que un dispositiu per damunt dels 400 € és el normal. Doncs bé, no ho és. Els compradors i els operadors no pagaran aquest cost per un dispositiu que no es diferencia prou”. Tals “provocatives” paraules (no va dir res que no pensi molta gent) foren pronunciades per Simon Lee-Smith, Mànager General per a Europa de l’operadora espanyola Telefónica, en una entrevista concedida a Telecoms.com .

En aquesta, Lee-Smith va tirar amb bala contra els preus que Nokia havia posat a terminals com l’N8 o l’N9 (uns 650 euros per un maquinari bo però corrent actualment, i un sistema operatiu que ha nascut mort, MeeGo) i, especialment, el Lumia 800, que costarà 420 euros lliure fora subvenció de les operadores.

El directiu de l’operadora espanyola va apostar per introduir factors diferenciadors en els terminals, però va afirmar que per a ell una càmera amb més megapíxels o una pantalla més gran no eren un factor diferenciador, sense arribar a puntualitzar què és exactament, per a ell o la companyia que representa, un d’aquests factors.

La borsa aprova la maniobra de la finlandesa

Mentre, i al llarg d’aquests darrers dies després de la presentació de la gamma Lumia, la cotització de Nokia ha experimentat una lleugera pujada. Els mercats aproven, doncs, encara que momentàniament, la maniobra del gegant finlandès.

Tot i això, i fins que no es presentin els propers resultats econòmics de Nokia i es donin a conèixer les xifres de vendes dels Lumia, no es podrà fer una avaluació sobre el futur del fabricant d’Espoo. Si aquestes dades són bones, la borsa consolidarà la pujada de la seva cotització però, en cas contrari, Nokia podria estar un pas més a prop de la seva absorció, probablement a mans de Microsoft.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: