Cyanogenmod aconsegueix la primera ROM certificada per Google

Compartir

Això li permetrà accedir oficialment a Google Play i instal·lar qualsevol app de la botiga de la companyia del cercador. L’anunci arriba en un moment dolç, ja que coincideix en el temps amb l’anunci de que la segona ronda de finançament de Cyanogenmod Inc. ha acabat reeixidament.

Oppo N1

El fabricant xinès d’electrònica Oppo llançava a principis d’aquest mes de desembre el model N1 amb Android, un quadcore amb 2 GB. de memòria RAM, pantalla de 5,9″ i una revolucionària càmera única incrustada en una peça que es pot girar cap endavant o enrere, convertint aquesta en càmera posterior o càmera web davantera a voluntat.

Un altre signe distintiu d’aquest terminal i que ha donat molt a parlar a la premsa és l’ús de CyanogenMod com a sistema operatiu. Per als qui no el coneguin, aquest no és més que una compilació d’Android en la qual es busca el minimalisme gràfic (no afegeix cap capa personalitzada a la interfície gràfica, sinó que utilitza “stock Android”) i oferir potència i flexibilitat a l’usuari (per exemple, el sistema ve “rootejat” de sèrie).

Detall de la càmera de l'Oppo N1

I aquest terminal ha estat el primer que ha permès a CyanogenMod certificar el seu sistema operatiu amb Google per tenir accés legítim al Google Play. Això significa que els terminals Oppo N1 podran incloure instal·lada de sèrie l’app de la botiga virtual de la companyia del cercador.

No s’acaben aquí les bones notícies per a CyanogenMod, ja que l’empresa que es troba darrere d’aquesta ROM cuinada d’Android (CyanogenMod Inc.) ha finalitzat amb èxit la seva segona ronda de finançament, fet que li permet enfrontar-se amb garanties als seus propers i ambiciosos reptes.

Queda pendent de resoldre l’expulsió de Google Play del seu instal·lador per a la ROM CyanogenMod, que podia facilitar en gran mesura la instal·lació d’aquesta ROM personalitzada en els nostres terminals.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: