Dades de 4,6 milions d’usuaris de Snapchat, al descobert

Compartir

La base de dades pot ser descarregada lliurement des d’una pàgina web creada expressament per una persona o un grup que afirma haver pressionat a Snapchat per a què tapés el forat de seguretat que els ha permès sostreure aquesta informació.

I el forat ha estat tapat… només que massa tard, quan la base de dades de més de quatre milions d’usuaris del servei ja està disponible en línia des de SnapchatDB per a lliure descàrrega.

Si bé inicialment es va pensar que la publicació de les dades podia ser un hoax, diversos internautes han confirmat que el seu nom d’usuari i número de mòbil es trobaven entre les dades publicades, que afecten només -i, almenys, fins a on sabem- exclusivament a usuaris nord-americans.

Els responsables de la filtració afirmen que van aprofitar un forat de seguretat del qual en van advertir a Snapchat, amenaçant amb publicar dades dels seus usuaris si el problema de seguretat no era solucionat. Finalment, i davant la passivitat de la companyia, van decidir publicar les dades que havien sostret, censurant els dos darrers dígits del número de telèfon dels usuaris per evitar molèsties.

Això si, des del mateix lloc web on han penjat la base de dades robada, indiquen que es pot contactar amb ells per tractar de la cessió o venda de la base de dades completa, sense restriccions d’accés a tots els números de telèfon.

En incloure també els noms d’usuari, aquesta base de dades pot facilitar la localització de persones en altres serveis en línia com Facebook i Twitter i la seva vinculació amb un número de telèfon, ja que la gran majoria dels internautes empren el mateix nom d’usuari en serveis diferents.

Al seu torn, i en estar basats molts sistemes de recuperació de contrasenyes en la seva gestió via telèfon mòbil, és possible arribar fins i tot a vulnerar la seguretat d’un compte de xarxa social o d’un altre servei mitjançant l’ús d’aquesta base de dades que, repetim , fins a on sabem només afecta a usuaris nord-americans.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: