Davant d’un renaixement de la TV al mòbil?

Compartir

Ens trobem en un moment en què sembla que diversos factors s’ajuntin per fer convenient un retorn de la televisió en els smartphones que fa uns anys no va acabar de quallar.

Un mòbil amb sintonitzador de TDT, l'anomenat DVB-H. Imatge de James Cridland a Flickr sota llicència Creative Commons

Un mòbil amb sintonitzador de TDT, l'anomenat DVB-H. Imatge de James Cridland a Flickr sota llicència Creative Commons

Fa uns anys, la TDT al telèfon mòbil mitjançant tecnologies com la DVB-H fou un dels temes més atractius del Mobile World Congress, malgrat que la falta d’ús per part dels consumidors, els alts preus de tots els serveis de TV mòbil (inclosos aquells emesos mitjançant tecnologia IP) i la no inclusió del maquinari adequat per part dels grans fabricants en els seus principals models, van acabar reduint la TV mòbil a gairebé res, en favor dels vídeos a la carta de YouTube i similars.

Tanmateix, aquesta sembla ser una oferta que, en diferents formes, està tornant a interessar als fabricants.

És el cas de Nokia, que ha anunciat L’imminent llançament de Nokia TV, un nou servei en línia que de moment podran gaudir els usuaris finlandesos d’un terminal de la seva marca nacional, però que es preveu la seva expansió a altres països.

Tal servei permet als internautes que es connectin des del seu smartphone Nokia Lumia, accedir a un catàleg de vídeos disponibles de les emissores locals, que poden reproduir posteriorment via streaming.

Les millores en el maquinari dels terminals de telefonia mòbil i, més concretament, en el de reproducció gràfica, així com la tendència a incloure en els smartphones grans pantalles de quatre polzades, converteixen aquests en dispositius molt més preparats per a reproduir vídeo que abans, i més còmodes per veure-ho.

Un altre factor a tenir en compte és les majors possibilitats de connexió a televisors, el que permet “treure” la imatge de la seva petita pantalla a una altra més gran i encara més còmoda.

El renaixement de la TV al mòbil es pot veure esperonat per l’interès de diversos sectors de la indústria interessats en ell: els fabricants de mòbils (que tindran un argument més per a persuadir els consumidors), les cadenes televisives (serveis de pagament per subscripció , venda de continguts i ingressos per publicitat), i els desenvolupadors d’apps i serveis.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: