De moment, Ubuntu ha gastat les seves grans novetats en la 10.04

Compartir

UbuntuLa distribució de Canonical no tindrà res espectacularment nou que mostrar en la seva propera revisió, malgrat que la darrera versió tampoc va ser un revulsiu tècnic.

Redacció – Realment, Ubuntu no presenta un gran salt tècnic en cap dels seus aspectes des de fa temps; la darrera versió publicada, la 10.04, es limita als arranjaments cosmètics i d’usabilitat, quelcom que tampoc no manca d’importància. Però sembla que per a la propera revisió, la 10.10 Maverick Meerkat, hi haurà encara menys canvis sota el capó; amb prou feines actualització del kernel i de la versió de GNOME a la 2.31, esperant el gran canvi que serà la versió 3.0 d’aquest popular entorn de finestres però que no podrem provar fins l’any vinent en la distro de Canonical (versió 11.04) si no és que l’instal·lem pel nostre compte.

El motiu per a aquesta absència de canvis pot ser doble: d’una banda, assegurar i polir les novetats estètiques i de funcionalitat que, com abans hem comentat, s’han introduït en Ubuntu 10.04. Aquesta distribució sempre ha tingut un look&feel molt propi des de fa anys, i potser a Canonical vulguin deixar passar temps per a què els usuaris tinguin completament assimilats els canvis abans de tocar una mica més. O això, o que les modificacions en l’aparença i la forma de funcionament del sistema encara no han estat del tot completats i, de la mateixa manera que abans, a Canonical no volen passar a res més abans d’haver acabat amb aquest tema.

Una altra possibilitat és que, senzillament, per ara no hi hagi res més per afegir. Darrerament l’ecosistema GNU/Linux no ha realitzat grans llançaments, només s’han anat fent millores als components de les distribucions, llançant alguns nous programaris com ara sistemes de fitxers, però sense arribar a ser revolucionàriament nous. La dinàmica del mercat jugaria, doncs, en contra d’Ubuntu.

La nova Ubuntu 10.10 es troba actualment en fase alpha, i ja està disponible per a aquells usuaris que se la vulguin instal·lar bé en CD, bé sobre una 10.04 prèviament existent, malgrat que ja avisem que no és una operació recomanable per a màquines de producció. Les novetats incloses de moment són una nova versió del kernel (2.6.34), GNOME 2.31, KDE 4.5 beta 1 i llibreries QT 4.7 beta.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)