Decepció per als aficionats a Sony: no presenta el PSP Phone

Compartir

CES 2011Els que especulaven amb què el fabricant japonès aprofitaria el CES per presentar en societat el seu esperat telèfon-videoconsola portàtil, van sortir defraudats ahir de la presentació; en canvi, va aprofitar l’avinentesa per a presentar un nou terminal de Sony Ericsson, malgrat que aquest llançament era més propi del Mobile World Congress… serà a la cita barcelonina on es presentarà mundialment l’esperat smartphone?

 

CES 2011

Atenció: el present text es troba protegit per la llicència que podran trobar al final del mateix. En un període no superior als tres mesos, podrà ser trobat sota la llicència copyleft habitual.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Probablement el suposat (no confirmat, tot i que donat com a gairebé segur per la premsa especialitzada) PSP Phone encaixa més per a la seva presentació amb el que es mostra en el CES (una fira dedicada a l’electrònica de consum en general, on es pot trobar de tot, inclosos jocs i telèfons) que amb el MWC (Mobile World Congress), un esdeveniment orientat en exclusiva a les tecnologies de mobilitat… tot i que la frontera entre ambdós mons es va desdibuixant a cada dia que passa gràcies a dispositius com els tablets lleugers.

En el seu lloc, Sony ha presentat l’Xperia Arc, un terminal ultrafi que munta Android 2.3 “Gingerbread”.

Un moviment estrany, sens dubte, que em fa plantejar-me si és que la multinacional japonesa no té encara acabat el terminal (tot i que el podria presentar sense més i anunciar la seva comercialització per a dins d’uns mesos) o s’està reservant per a la cita barcelonina. De ser així, al meu parer haurien equivocat l’estratègia de cara a premsa, ja que la congregada en el CES és més gran en nombre, més diversa en interessos (incloent tant l’especialitzada o més dedicada a smartphones i la que es decanta pels jocs passant per totes les altres facetes) i en molts casos ha realitzat un viatge que no tornarà a dur a terme en la resta de l’any, ni per anar a un esdeveniment puntual per molt important que sigui.

I és que, amb el que s’ha vist, és possible que Sony es decanti per una estratègia tipus Apple organitzant una presentació específica per al PSP Phone en comptes d’aprofitar una cita més generalista com és el CES. Però, llavors, la pregunta segueix a l’aire: què presentarà en el MWC?

Òbviament, no és obligatori presentar alguna cosa nova en el certamen de telefonia mòbil, i de fet cada cop més les empreses realitzen les seves presentacions importants fora d’aquests esdeveniments i en rodes de premsa i presentacions dedicades en exclusiva al producte estrella que volen llançar. Tot i això, el llançament de productes menors i alguns d’importants al llarg d’aquests esdeveniments, garanteix una certa atracció mediàtica.

 

El moment de la presentació de Sony en el que es mostrà al món l'Arc

 

El moment de la presentació de Sony en el que es mostrà al món l’Arc

L’any passat, Sony Ericsson es va veure superada per Samsung en el MWC. L’empresa sud-coreana va presentar el mateix dia i a la mateixa hora el seu Wave, el primer terminal que emprava la plataforma Bada, i es va quedar amb tota l’atenció de la premsa. La joint venture sueco-japonesa pot voler buscar la campanada mediàtica amb un PSP Phone al qual, sense cap mena de dubte, la seva competència ho tindria difícil per a contrarestar.

Estem a Las Vegas, així que… algú s’hi vol jugar res al respecte?

Copyright (c) 2011 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)