Dell confirma la seva adquisició

Compartir

Tal i com ja havíem apuntat amb anterioritat, Michael Dell (fundador de l’empresa) i la companyia d’inversions Silver Lake, han arribat a un acord amb l’empresa per adquirir el 100% de les seves accions i portar-la de ser una corporació pública a una altra de privada.

Michael Dell. Imatge cortesia de Oracle

Michael Dell. Imatge cortesia de Oracle

Tal i com ja venien especulant diversos mitjans de comunicació nord-americans com l’agència Reuters o la cadena televisiva CNBC, finalment s’ha confirmat l’adquisició de la companyia per part d’un consorci format pel fundador de la mateixa empresa, Michael Dell, i la companyia d’inversions Silver Lake Partners.

Segons la nota de premsa feta pública per aquesta darrera companyia, els posseïdors d’accions de Dell rebran 13,65 dòlars per cadascun dels seus títols, un 25% més sobre els 10,88 dòlars als quals tancava Dell en el NASDAQ el dia 11, just abans de que comencessin els rumors. Ahir dia 5, Dell tancava a 13,45 per acció, gairebé el que pagarà la companyia.

És probable que els més veterans inversors del fabricant texà d’ordinadors no s’ho agafin gaire bé quan rememorin els més de 50 dòlars per títol que aconseguia la seva cotització l’any 2000, just abans de que la “crisi de les punt com” esquitxés tota la indústria tecnològica. En total, l’adquisició tindrà un cost de 24.400 milions de dòlars.

L’operació, en la qual també hi ha intervingut el polèmic banc nord-americà J.P. Morgan, va començar a l’agost de 2012 amb l’acostament de Michael Dell -segons explica la nota oficial de Silver Lake- al consell directiu de la companyia que havia fundat per a explicar la seva intenció de passar-la de corporació pública (les accions de la qual cotitzen a la borsa i es poden comprar i vendre entre dues persones qualsevol) a una privada, el repartiment accionarial de la qual es realitza entre un grup tancat de persones.

Microsoft presta, però… inverteix?

Si en l’anterior article en el qual tractàvem el tema, indicàvem la possibilitat de que Microsoft participés en el repartiment, segons informa la nota de premsa emesa per Silver Lake, la companyia de Redmond ha prestat 2.000 milions de dòlars per a finançar l’operació, però no posseirà directament cap participació en Dell.

El fabricant texà ha estat tradicionalment un fort aliat de Microsoft, emprant Windows gairebé de manera exclusiva. Ajudant ara d’aquesta manera a Michael Dell a prendre el comandament de la companyia que va fundar, els nois de Steve Ballmer tornen el favor i s’asseguren la fidelitat d’aquest important fabricant.

Microsoft podria manar en certa mesura des de l’ombra. Si aquest fora el cas, cal preguntar-se què passarà amb projectes com Ophelia, que empra Android per a funcionar.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: