Dell ja ofereix Chrome OS

Compartir

Chrome OSEl fabricant nord-americà ofereix una versió precompilada per al seu netbook, a punt per arrancar des d’una clau USB. Dell s’erigeix així en la primera empresa en proporcionar suport per a la nova plataforma, quan aquesta ni tan sols ha sortit oficialment al mercat en versió estable.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Fa amb prou feines una setmana que va ser publicat el seu codi font, però ha despertat un ampli interès. Tant, que a Dell ja ofereixen una imatge compilada de Chrome OS, preparada per a gravar en una memòria USB i usar en el seu model Mini 10v, el netbook de la companyia.

S’ofereix sense suport, de forma experimental, i amb certs inconvenients ja detectats (com el fet de que pot trigar uns quants minuts en detectar les xarxes sense fils a les quals es pot connectar), però inclou els drivers de la tarja sense fils Broadcom emprada pel Mini 10v i pot usar també una connexió de cable, essent aquesta raonablement ràpida.

Chrome OS
Chrome OS

Dell es converteix així en la primera companyia en oferir suport per a Chrome OS, encara que sigui de forma molt embrionària -sembla que ha estat iniciativa d’un treballador i no de la companyia com a entitat- i informal, però sense cap mena de dubte és un pas molt significatiu per part d’una empresa que fins a un cert moment va ser l’aliat més poderós i incombustible de Microsoft. Dell ja va apostar per Ubuntu Linux en el passat per a equipar els seus portàtils amb una opció al sistema operatiu de la companyia de Redmond, després d’obrir-se a peticions populars que han anat sent recollides a través del bloc Direct2dell.

La imatge està adaptada al model concret de netbook de Dell, i és incert el seu funcionament amb altres equips, encara que hi ha possibilitats si es compta amb una tarja de xarxa Broadcom.

Més informació

Entrada en el bloc Direct2Dell en la qual s’expliquen els detalls d’aquesta iniciativa

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)