Dell mostra el que ser? la seva entrada en el camp dels ultraport? tils

Compartir

Seguint l’estela d’altres companyies, Dell entrarà passat l’estiu en el segment dels ultraportàtils de baix cost. De moment, i gràcies a diversos llocs web, podem tenir una idea del que ens portarà la companyia nord-americana.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Diferents llocs web dedicats al món dels gàdgets estan publicant aquests dies informacions sobre el que serà l’alternativa de Dell a l’Asus Eee PC o al Hewlett-Packard 2133 Mini-Note. I és que la companyia texana no ha pogut resistir la temptació de pujar al carro de la moda dels ultraportàtils que està arrasant a tot el món i que promet portar-nos una gran varietat de màquines portàtils de petites dimensions per a la propera campanya nadalenca.

La màquina de Dell no ha estat encara presentada oficialment, pel que les informacions bolcades en els diferents llocs web poden estar subjectes a variacions. El nom que s’ha donat de moment a la nova sèrie de màquines ultraportables és, simplement, E. Sembla una aposta de nomenclatura dirigida a fer front a l’Eee PC d’Asus, la gran estrella mediàtica d’aquest tipus de màquines. D’una banda tindrem el Dell E, i per una altra el Dell E Slim, aquest darrer amb un concepte de màquina molt prima semblant al MacBook Air d’Apple.

Els que han parlat principalment de l’aparell han estat els nois de Gizmodo* aprofitant que un dels seus redactors va coincidir amb Michael Dell, CEO i fundador de Dell, en un acte i li va sol·licitar poder veure l’aparell, que el mateix Michael li va mostrar encara que sense revelar quin sistema operatiu munta o el preu que tindrà.

Malgrat que Dell ha estat tradicional aliada de Microsoft distribuint exclusivament Windows en les seves màquines, la seva recent aposta per GNU/Linux i més en concret per Ubuntu, fan pensar que el Dell E podria ser ofert en diverses configuracions, amb Windows o Linux segons el públic al qual vagi dirigit i el maquinari que munti. La distribució escollida en aquest cas hauria de ser, amb tota lògica, Ubuntu.

La carcassa d’aquesta màquina podria presentar-se en una gamma de vius colors. De moment, la companyia nord-americana només ha presentat algunes fotos oficials en les quals se la veu amb una tapa de color vermell com el de l’Acer Ferrari.

En un nou article, la mateixa gent de Gizmodo afirma que podria haver-hi diverses versions d’aquesta mateixa màquina, optimitzades per a tasques més concretes com poden ser les comunicacions multimèdia o l’oci digital. Engaged també parla d’aquesta màquina.

* Un lloc de Gawker Media molt conegut a la Internet de parla anglesa i especialitzat en electrònica de consum.

Guillem Alsina