Dell recomana Ubuntu? un bluff del fabricant nord-americà!

Compartir

Aquesta companyia recorre als tòpics més gastats quan es comparen les plataformes GNU/Linux i Microsoft Windows, recomanant a més l’ús de Windows 7. Una actitud totalment subjectiva que no es pot tenir en compte a l’hora de triar plataforma.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Trieu Windows si… sou novell en l’ús d’ordinadors. Decanteu-vos per Ubuntu si… esteu interessat en la programació open-source. Aquestes són algunes de les asseveracions que conté una de les pàgines de Dell en la qual s’hi comparen el Windows de Microsoft i la distribució GNU/Linux Ubuntu, triada pel fabricant nord-americà després d’una votació popular dels internautes en el seu lloc web IdeaStorm.

Dell disposa de diverses pàgines en les quals encoratja l’ús d’una o altra plataforma segons les necessitats i objectius del client, encara que qui es va encarregar de crear aquesta en concret que trobem en el servidor de Dell per al Regne Unit, es va lluir; el motiu és haver recorregut als tòpics més gastats deixant clarament com a vencedor en la comparativa al Windows.

Així, es recomana la plataforma de Microsoft si no es volen aprendre nous programes per a l’ús del correu electrònic, processat de textos, etc. , o bé hom és novell en l’ús d’ordinadors. Mentre, Ubuntu queda per a aquelles persones que, simplement, no vulguin utilitzar Microsoft Windows, o bé estiguin interessades en la programació open source.

Sense ficar-me a fer d’advocat de ningú (empro ambdues plataformes a més d’altres més), considero que no és una manera seriosa d’abordar una elecció d’aquest tipus. Avui en dia moltes distribucions GNU/Linux inclosa Ubuntu estan enfocades al seu ús per part de l’usuari final des del seu procés d’instal·lació, i encara que és cert que n’hi ha d’altres més enfocades a l’usuari professional, aquest no és el cas.

Encara per sobre, a la part superior esquerra de la pàgina hi podem llegir clarament “Windows. Life without Walls. Dell recommends Windows 7” (Windows. La vida sense barreres. Dell recomana Windows 7). Clarament partidista.

La pàgina de Dell esmentada en aquest article
La pàgina de Dell esmentada en aquest article

Sembla que Dell Regne Unit no vol gaires complicacions i busca que els seus clients i potencials clients es decantin pel programari de Microsoft. És una opció, tan acceptable com qualsevol altra, però presentar-ho d’aquesta manera és fer demagògia pura i dura.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina