Dell redueix l’ordinador a la mida d’un ‘pendrive’

Compartir

Connectat al port HDMI d’un monitor extern i amb un teclat i ratolí Bluetooth, permet accedir a escriptoris remots i emprar apps d’Android.

Wyse Cloud Connect

Ha vist la llum el projecte Ophelia de Dell sota el nom comercial de Wyse Cloud Connect, consistent en un dispositiu semblant en mida i forma a un tradicional pendrive USB que es connecta al port HDMI d’un monitor (del qual pren l’energia elèctrica per funcionar) i arrenca un sistema Android des del qual es poden dur a terme una sèrie d’operacions, principalment la connexió a un escriptori remot.

Dell ha concebut aquest sistema com un ordinador per portar a la butxaca i accedir, des de qualsevol lloc, remotament a l’escriptori que l’usuari tingui en un servidor, per exemple el servidor corporatiu.

El Wyse Cloud Connect disposa d’un port micro USB per a alimentació (en cas que l’HDMI no proporcioni prou energia), connectivitat Wi-Fi per accedir a la xarxa, connectivitat per Bluetooth per connectar un teclat i un ratolí a utilitzar per poder treballar de manera efectiva, i una ranura microSD per ampliar la seva capacitat d’emmagatzematge, de només 8 GB.

La memòria RAM d’aquest dispositiu és d’1 GB, processador de múltiples nuclis (sense especificar si és un dualcore o quadcore) ARM Cortex-A9, port mini USB (a més del micro USB) per a connexió de dispositius, i Android 4.1 com a sistema operatiu.

Precisament, l’ús d’Android li permet accedir a tota la gamma d’apps disponibles per a la plataforma de programari del robot verd, per a treball i també per a oci.

El sistema de Dell permet, en un entorn de treball amb escriptoris remots, amagar un ordinador o un client lleuger en el format d’un stick que es connecta a la part posterior del monitor i que, per tant, queda amagat. Tot i això, i si viatgem, tindrem l’inconvenient de necessitar un monitor, teclat i ratolí per poder funcionar amb aquest dispositiu, cosa que no es pot trobar a tot arreu com, per exemple, a l’interior d’un avió, per la qual cosa seguirem lligats al tradicional portàtil o tablet.

Wyse Cloud Connect permet amagar un ordinador o un client lleuger en el format d'un stick que es connecta a la part posterior del monitor i s'utilitza amb un teclat i ratolí Bluetooth

Wyse Cloud Connect permet amagar un ordinador o un client lleuger en el format d’un stick que es connecta a la part posterior del monitor i s’utilitza amb un teclat i ratolí Bluetooth

El preu d’aquest dispositiu als Estats Units és de 129 dòlars, i s’espera que en les properes setmanes estigui disponible en mercats fora del nord-americà, com l’Europeu.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: