Descobreixen fallada de seguretat crítica a l’Internet Explorer

Compartir

La magnitud del problema és tal que el CERT nord-americà recomana fins i tot sospesar el canvi de navegador.

El problema afecta totes les versions d’Internet Explorer des de la 6 (ja en desús i de la qual es recomana encaridament l’actualització o substitució), fins a la 11 (l’actual), i permet la injecció de codi font arbitrari a la màquina afectada que, a efectes pràctics, pot portar a que un atacant es faci amb el seu control efectiu.

La decisió pot explotar-se a través del plug-in Flash d’Adobe, tot i que aquest últim no es trobi afectat per cap error, ja que s’ataca la forma en què el navegador web de Microsoft gestiona aquest plug-in.

Explotar aquesta vulnerabilitat és senzill per a un atacant, ja que només cal atreure a l’usuari afectat perquè accedeixi o executi un fitxer HTML.

A causa del gran nombre d’usuaris afectats (tots els que utilitzen alguna de les versions d’Internet Explorer sobre Windows, a la pràctica tothom que utilitzi l’IE), el CERT nord-americà, la màxima autoritat del país en qüestions relatives a la seguretat informàtica , recomana fins i tot considerar el canvi de navegador web.

Des d’aquestes línies recomanem de forma general als nostres lectors que disposin de diversos navegadors web instal · lats en els seus sistemes informàtics, de manera que si es descobreix una vulnerabilitat en un dels que utilitzem habitualment, sempre podem emprar un altre que no estigui subjecte al mateix problema.

I aquest consell no és només vàlid per a aquesta ocasió, sinó de caràcter general per a qualsevol usuari de qualsevol plataforma informàtica, ja que el explorador web o navegador web és, amb diferència, el programa més utilitzat avui en dia i, també pel fet constituir l’entrada a internet, el punt d’atac preferit pels cibercriminals.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: