Després de poc més de dos anys, Mozilla torna a absorbir Thunderbird

Compartir

El client de correu lliure no ha tingut tant d’èxit entre els usuaris com el navegador web Firefox, i gràcies a la unió d’ambdós, la propera versió d’aquest últim podria incorporar funcionalitats de missatgeria social.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Firefox ha de buscar algun factor per a diferenciar-se de Chrome en el futur per tal d’evitar que el navegador web de Google el superi, i aquest podria ser la integració d’algun tipus de servei de missatgeria o alertes d’esdeveniments (com, per exemple, actualització de l’estat de Twitter o Facebook). És una possibilitat que s’obre amb l’absorció de Mozilla Messaging per part de la Fundació Mozilla.

Aquesta unitat independent va néixer ara fa poc més de dos anys com a escissió, precisament, de la mateixa Fundació Mozilla que ara anuncia la seva tornada a l’origen. Oficialment, el motiu d’aquesta absorció és unificar els diversos equips de Mozilla Messaging en un de sol sota el segell de Mozilla Labs, la divisió d’investigació de la Fundació.

Aquesta fusió significarà la fi de Mozilla Messaging, encara que no la de Thunderbird com a client de correu electrònic stand-alone (en solitari), ja que la Fundació encara confia en el potencial d’una aplicació de correu electrònic d’aquest tipus tot i la creixent popularitat i ús del sistema webmail.

Però, si busquem una altra explicació més plausible a aquesta operació, podem respondre’ns amb l’amenaça que suposa Google Chrome per a la segona plaça que ostenta Firefox en el rànquing de navegadors web darrere de l’Internet Explorer de Microsoft. D’ençà de l’aparició del browser de la companyia del cercador, l’IE no ha parat de davallar en percentatge total d’ús, una tònica que ja venia d’anys enrere per la seva confrontació amb Firefox, però és que aquest últim també ha entrat en una dinàmica de baixada d’ençà que Chrome va començar a popularitzar-se.

La inclusió de funcionalitats de missatgeria social seria un bon punt per diferenciar-se d’un Chrome que intenta ser un navegador de mínims, i que com a màxim inclou des de fa poc un lector de documents PDF. A més, Mozilla ho tindria relativament fàcil per a integrar funcionalitats de Facebook, tenint en compte la “guerra” larvada que enfronta aquesta xarxa social amb Google, el que li proporcionaria un punt a favor davant dels internautes usuaris de Facebook.

Igualment, aquesta tecnologia podria incloure’s en la versió mòbil de Firefox, actualment disponible per a Android i Maemo. Seria el primer browser amb aquest tipus de serveis integrats per a dispositius mòbils.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina