Després del biòpic de Steve Jobs, li toca el torn a WikiLeaks

Compartir

Hollywood ha posat els ulls sobre una de les històries més apassionants succeïdes recentment en el món de l’activisme digital: la de Julian Assange i Daniel Domscheit-Berg en el lloc de revelació de documents secrets WikiLeaks.

Julian Assange. Fotografia d'Espen Moe a Flickr sota llicència Creative Commons

Julian Assange. Fotografia d’Espen Moe a Flickr sota llicència Creative Commons

Internet i les noves tecnologies sembla que estan de moda a Hollywood. Després de la producció de jOBS, el biònic sobre Steve Jobs protagonitzat per Ashton Kutcher i que s’estrenarà a la primavera, li tocarà el torn a The Fifth Estate (“el cinquè poder”, com s’anomena al periodisme), en la qual s’explorarà la tempestuosa relació entre Julian Assange, fundador de WikiLeaks, i Daniel Domscheit-Berg, un hacktivista alemany al qual es pot considerar com a cofundador de la polèmica pàgina de filtracions.

La relació entre ambdós va començar amb una càlida amistat però va acabar derivant en un conflicte obert. Domscheit-Berg va acabar abandonant el projecte degut al seu enfrontament amb Assange, va escriure el llibre “Inside WikiLeaks”, en el qual va explicar des del seu punt de vista el naixement i deteriorament de la seva relació amb el hacker australià, i va fundar el projecte OpenLeaks per dur a terme la mateixa tasca que a WikiLeaks però seguint els seus criteris i no els d’Assange respecte a la manera de treballar amb les persones que realitzen les filtracions i el tracte que es dóna als documents.

L’origen d’aquesta discrepància entre els dos hacktivistes es deu a la seguretat que WikiLeaks proporciona a les seves fonts, insuficient segons el germànic.

El film, que podrem veure en sales de cinema a finals d’aquest any, està protagonitzat en els seus papers principals per Benedict Cumberbatch encarnant Julian Assange i l’actor germanicocatalà Daniel Brühl com a Daniel Domscheit-Berg. Cumberbatch ha aconseguit la fama interpretant el modern Sherlock Holmes en la sèrie britànica de culte Sherlock, mentre que a Brühl l’hem pogut veure, entre altres produccions, en Maleïts Malparits del director nord-americà Quentin Tarantino.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: