Desventures amb Google Drive

Compartir

Dos dies d’espera són tolerables, fins i tot en la societat present que ho reclama tot ràpidament, però les fallades i problemes que m’està donant no les hauria de fer.

Ja aviso d’entrada que el present text no es pot entendre com una ‘review’ del servei d’emmagatzemament en el núvol de Google, Drive, recentment llançat, si no com a una sèrie d’apreciacions d’algú que l’ha intentat utilitzar.

I dic intentar perquè fins ara es pot dir que l’hagi utilitzat. El tinc instal·lat al meu smartphone (que empra Android com a sistema operatiu) i funciona, però en les dues màquines que uso habitualment per treballar encara no he estat capaç d’emprar-lo més que a través de la seva interfície web en Google Docs.

Quan ho van anunciar, vaig anar immediatament a inscriure’m, trobant-me amb una sorpresa inicial: “gràcies per registrar-te, en breu t’avisarem quan puguis començar a usar el teu Google Drive” era, més o menys, el que em responien amablement des dels servidors de la companyia de Mountain View. Sort que sóc un home pacient, i fins i tot em va semblar graciós imaginar-me la cara que posarien molts early adopters compulsius que volen ser sistemàticament els primers en tocar i adoptar qualsevol tecnologia. Tot i això, no em va semblar el més adequat per al servei que es pressuposa ha d’oferir una companyia de tal envergadura; fer-me esperar una mica més per accedir al meu disc online…

Però vaja, “pecatta minuta”; a esperar el client per a sistemes de sobretaula i som-hi.

Vaig començar pel meu Mac i vaig seguir amb un ordinador Windows que utilitzo a la meva feina. Començo pel segon: no reconeix el meu login (¡!) I si, ho he repassat mil i una vegades i tornat a configurar. Com tinc activat l’enviament automàtic de bugs als servidors de Google en tal programa, espero que els estigui arribant aquesta informació encara que, ara que ho pense, segurament això no serà considerat per tal sistema com un bug, si no com a error de l’usuari…

Però el cas més decepcionant passa amb el meu Mac: el client carrega bé a l’inici del sistema però amb tan sols connectar-se a Internet, anuncia una fallada i surt. Això si que és un bug com cal (i, a més, m’ho confirma i m’informa que l’envia als servidors de la companyía).

Total, que considero que en aquests moments estem Google Drive 1-Guillem Alsina 0. Decepcionant. I continuo emprant Dropbox, que fins ara no m’ha fallat en cap sistema.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: