Detecten malware en falsos vídeos de YouTube

Compartir

L’èxit del servei de vídeos en línia propicia el seu ús per part de malfactors, que empren el seu sistema d’enviament de missatges per a distribuir malware.


Redacció/Agències – A través del sistema, l’atacant envia missatges que semblen conduir a un vídeo de YouTube. Aquests missatges tenen assumptes com “ConrhdSchiffer1983 has sent you a message on YouTube” (ConrhdSchiffer1983 t’ha enviat un missatge a YouTube).

El cos del correu electrònic inclou el text “spy camera. Are you sure this http://[seguit d’una URL] is your first acting experience?” (Càmera espia. Estàs segur que aquesta http://[URL] és la teva primera experiència actuant?). L’enllaç inclòs en aquest missatge condueix a la descàrrega d’un exemplar de malware detectat per PandaLabs com Autodelete.G.

Luis Corrons, director tècnic de PandaLabs, explica que "es tracta d’una tècnica d’enginyeria social: els ciberdelinqüents fan creure als usuaris que han estat captats per una càmera espia per incitar-los a punxar l’enllaç en el que suposadament està el vídeo. A més, per a això utilitzen un servei fiable com és YouTube, de tal manera que aconsegueixen donar més credibilitat als seus correus i, per tant, poden augmentar el nombre de persones que cauen en la trampa".

Segons les previsions de PandaLabs l’ús de xarxes socials i serveis en línia populars com YouTube com a mètode per distribuir malware és una tendència que anirà en augment durant el 2009. Per això, des de PandaLabs s’anima als internautes a augmentar les precaucions a l’hora de relacionar-se a través d’aquestes xarxes.

El laboratori de Panda Security recomana no respondre a cap correu electrònic de procedència desconeguda ni seguir cap enllaç o executar arxius inclosos en els mateixos. Des de la redacció de www.imatica.org ens afegim a aquesta crida tot afirmant que fins i tot cal sospitar de missatges de correu procedents de fonts conegudes, doncs per a un programa informàtic com un virus és molt fàcil replicar-se falsejant el remitent.

Guillem Alsina