Diferenciació, especialització, personalització, continguts i interconnectivitat: les claus per a entendre la nova generació de gàdgets electrònics

Compartir

Els dispositius (ordinadors, smartphones, tablets i altres formats que puguin sorgir) que veurem al llarg dels vinents dos anys, vindran marcats per estes cinc tendències.

CES 2012

Si alguna cosa han deixat clar els primers compassos d’aquest CES 2012, és que l’ordinador ha cedit totalment el protagonisme a l’electrònica de consum, personificada en una sèrie de gàdgets més especialitzats, potser menys potents en general, però que s’adapten per a cobrir unes necessitats més concretes.

Per abordar el futur amb èxit, els fabricants hauran de tenir en compte cinc eixos per als seus indigets:

Diferenciació. Tot dispositiu s’haurà de diferenciar de la resta, i encara que això sembli evident (perquè, de fet, sempre ha estat així) la manera de fer-ho canvia: si anteriorment els gàdgets es diferenciaven per potència i preu, en el futur immediat ho faran pel conjunt dels quatre punts restants. Així, per exemple, un tablet es pot diferenciar de la seva competència incloent accés a determinat servei de streaming de vídeo en exclusiva, i presentant una mida i resistència dels materials que el facin ideal per a portar-lo sempre a sobre. Un altre, en canvi, es dirigirà més a un ús domèstic amb continguts purament d’oci.

Especialització. No serà la regla per als gàdgets més grans, però en general els més petits o mitjans es centraran en cobrir un grup molt reduït de necessitats de l’usuari. Junts, diversos gàdgets faran el mateix que un ordinador antigament, però adaptant-se molt més al seu entorn i a l’usuari.

Personalització. La interfície, el comportament, la funcionalitat… tot ha de ser personalitzable en el gàdget de la nova era, fins i tot el maquinari (fins a un cert punt, és clar); bona mostra d’això són els híbrids entre el format portàtil i tablet, la pantalla dels quals es pot separar de la resta del cos.

Continguts. La clau de la televisió intel·ligent, encara que no només estem parlant d’àudio i/o de vídeo (malgrat que aquest últim sembla la principal estrella), si no també de notícies (actualitat, previsions meteorològiques,…) i aplicacions interactives (videojocs). Dues semblen ser les tipologies d’aquests continguts que més interessen als usuaris: oci i informació d’actualitat.

Interconnectivitat. No només cap a Internet; els nostres gàdgets han de ser capaços de “parlar” entre ells, intercanviar dades, realitzar streaming de continguts des d’altres dispositius de la llar…

 

Copyright (c) 2012 www.imatica.org
Todos los derechos reservados. Se permite la libre reproducción del titular de la noticia, así como la citación de la URL dentro del servidor www.imatica.org en cualquier circunstancia, pero sin reproducir total o parcialmente ninguna otra parte del texto sin la autorización explícita por parte del autor o el medio

Guillem Alsina
Etiquetes: